Evenepoel kijkt uit naar eerste dag in roze trui: “Ga er optimaal van profiteren”
foto: Cor Vos
zondag 7 mei 2023 om 13:28

Evenepoel kijkt uit naar eerste dag in roze trui: “Ga er optimaal van profiteren”

Remco Evenepoel is het gewoon om in het middelpunt van de belangstelling te staan, maar voor de start van de tweede etappe van de Giro d’Italia waren nog meer ogen op hem gericht. De Belg koerst vandaag namelijk in de roze trui.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Voor de start keek Evenepoel met Sporza nog eens terug op de uren na zijn tijdritzege. “Mijn telefoon is niet ontploft, maar hij werd behoorlijk warm”, lacht de klassementsleider. “Ik heb niet alles kunnen beantwoorden. Dat was een onmogelijke opdracht, maar het was fijn om zo veel berichtjes te krijgen.”

“Het feestje gisteren was rustig. Ik heb wat schuimwijn ingeschonken voor de jongens. Iedereen dronk een glaasje en ging dan snel naar bed.” Evenepoel wil vandaag op de fiets wel zoveel mogelijk genieten van de roze trui. “Het is een mooie outfit en de zon schijnt, dus ik ga er optimaal van profiteren.”

De roze man verwacht geen al te hectische etappe. “Vandaag zal het meevallen. Het is niet erg technisch, ook de finale zal meevallen. Morgen wordt het gevaarlijker.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.