vrijdag 5 juli 2024 om 17:48

Remco Evenepoel wint ondanks fantoomlek: “Moest risico’s nemen”

Video Remco Evenepoel heeft zijn eerste ritzege in de Tour te pakken. De 25 kilometer lange chronoproef van Nuits-Saint-Georges naar Gevrey-Chambertin werd met overtuiging een kolfje naar zijn hand. Vanzelfsprekend was de regerend wereldkampioen tijdrijden in zijn nopjes met zijn overwinning, waarmee hij meteen zijn trilogie in grote rondes voltooit. “Het is een perfecte dag voor mij”, stelt Evenepoel in de flashreactie.

“Ik wilde snel starten, maar ik moest nog wel wat overhouden voor de beklimming. Dat was niet eenvoudig. En ook de afdaling was behoorlijk technisch, zeker als je al op de limiet zit. Maar ik heb genoten van elke meter. Om dan ook nog te winnen is echt geweldig.”

Genoten van elke meter? Toch zagen we even Evenepoel met zijn fiets hannesen. “Ik was ervan overtuigd dat ik een lekke band had”, zegt de Aerokogel van Schepdaal over dat moment. “Misschien dat iemand een glas heeft laten vallen op het parcours, het klonk in ieder geval alsof ik door glas was gereden. Toen was ik wel even bang, maar na een paar honderd meter wist ik dat er niets mis was met mijn fiets. Natuurlijk ben je dan wel wat angstig, het zou ook nog een leegloper kunnen zijn.”

“In de laatste bochten moest ik wel risico’s nemen, want ik wist dat Tadej behoorlijk dichtbij mij stond en hij kan natuurlijk ook geweldige tijdritten rijden, zeker in grote rondes. Uiteindelijk win ik met twaalf, dertien seconden verschil, dat is gewoon magnifiek. Ik ben hier heel trots op.”

Ik was vooral bezig met de ritzege, niet per se met tijd terugnemen in het klassement. Maar dat komt er natuurlijk bij. Ik pak wat tijd terug op de anderen, missie geslaagd dus. Nu de focus op morgen en zondag. Ik denk dat Tadej eigenlijk onklopbaar is, maar het is koers, je weet het nooit.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Zo blikken verschillende Belgen en Nederlanders terug op hun drieweekse

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.