‘Evenepoel ziet belangrijke helper Moscon vertrekken naar concurrerende ploeg’
foto: Cor Vos
dinsdag 8 oktober 2024 om 19:16

‘Evenepoel ziet belangrijke helper Moscon vertrekken naar concurrerende ploeg’

Remco Evenepoel zal het volgend jaar bij Soudal Quick-Step moeten doen zonder Gianni Moscon. De Italiaan zal in 2025 namelijk uitkomen voor Red Bull-BORA-hansgrohe. Dat meldt Ciro Scognamiglio, de bekende wielerjournalist bij La Gazzetta dello Sport.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Moscon had nog een doorlopend contract bij Soudal Quick-Step tot eind 2025, maar volgens Scognamiglio is de transfer naar Red Bull-BORA hansgrohe al afgerond. “Het is alleen nog wachten op de officiële bekendmaking”, klinkt het.

De inmiddels 30-jarige Moscon verruilde eind vorig jaar Astana Qazaqstan voor Soudal Quick-Step. De afgelopen jaren vielen de prestaties van de Italiaanse allrounder tegen, maar Moscon kreeg dit seizoen – onder de vleugels van teammanager Patrick Lefevere – de kans om zijn carrière nieuw leven in te blazen.

Moscon wist zelf geen aansprekende resultaten te boeken in het tenue van Soudal Quick-Step, maar groeide in dienst van Remco Evenepoel wel uit tot een belangrijke schakel. Zo speelde hij in de voorbije Tour de France een belangrijke rol voor de Belg, die uiteindelijk derde werd in het eindklassement. Dit tot tevredenheid van Lefevere, die dan ook van plan was om het contract van de Italiaan te verlengen.

Van contractverlenging naar vertrek?
“Gianni blijft voor waarschijnlijk twee jaar langer. Hij wilde vorig jaar stoppen met koersen omdat hij zo teleurgesteld was in zijn vorige ploeg Astana Qazaqstan. Zijn manager vertelde me toen dat als hij niet naar onze ploeg kon komen, hij zou stoppen. Moscon was een heel goede renner in de Tour. Hij reed aan het minimumloon, maar als beloning krijgt hij nu een tweejarig contract”, liet Lefevere begin augustus nog weten.

Moscon heeft echter andere plannen en is volgens La Gazzetta dello Sport dus op weg naar Red Bull-BORA-hansgrohe. In de wandelgangen werd Evenepoel ook lange tijd gelinkt aan de Duitse formatie, maar de Belg heeft inmiddels aangegeven dat hij volgend jaar gewoon zal uitkomen voor zijn huidige werkgever.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.