Evy Kuijpers (Fenix-Deceuninck) heeft eerste profzege beet in GP Lucien Van Impe
Foto: Cor Vos
donderdag 22 augustus 2024 om 19:26

Evy Kuijpers (Fenix-Deceuninck) heeft eerste profzege beet in GP Lucien Van Impe

Evy Kuijpers heeft in de Grote Prijs Lucien Van Impe haar eerste profoverwinning gepakt. De 29-jarige Nederlandse van Fenix-Deceuninck was de beste in een sprint met z’n tweeën.

De Grote Prijs Lucien Van Impe werd dit jaar pas voor het eerst op UCI-niveau verreden. Voordien betrof het lange tijd – sinds 1927 – een kermiskoers voor mannen in het Oost-Vlaamse Erpe-Mere. In 2022 werden een vrouwenkoers aan het programma toegevoegd, en sinds vorig jaar koersen zelfs alleen nog de vrouwen in Erpe-Mere. Maar vanaf nu wel een niveau hoger.

Met Fenix-Deceuninck stond er in de 1.2-koers slechts één Women’s WorldTeam aan de start, aangevuld met veelal continentale ploegen en opleidingsteams van de grote, bekende blokken.

Het was aan de rensters van ploegleider Michel Cornelisse om in de finale hun overtal uit te spelen. Ze stuurden dan maar Evy Kuijpers vooruit, samen met de Russische Anastasiya Kolesava van Canyon//SRAM Generation. Daar had het peloton geen verhaal tegen: de twee bleven nipt uit de greep van de grote groep en Kuijpers deed wat van haar werd verwacht.

EENDAG
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.