Ex-woordvoerder Anderlecht wordt persoonlijke perschef van Remco Evenepoel
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 18 juni 2024 om 14:35

Ex-woordvoerder Anderlecht wordt persoonlijke perschef van Remco Evenepoel

Remco Evenepoel heeft zijn entourage uitgebreid met een persoonlijke perswoordvoerder. Het gaat om David Steegen, die van 2009 tot eind 2022 als Hoofd Communicatie werkzaam was bij de Belgische voetbalclub RSC Anderlecht.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Steegen was bij het roemruchte RSC Anderlecht tien jaar een trouwe begeleider van spelers, coaches en directieleden van de club. In 2020 werd hij Head of Public Affairs van Paars-wit (de bijnaam van de club) en hield hij zich vooral bezig met het verzorgen van de relaties met de vele lokale (Brusselse) partners. Eind juni 2022 liep zijn contract bij RSC Anderlecht af.

Steegen was daarna actief als zelfstandig communicatieconsulent, onder meer voor de Belgische volleybalfederatie Top Volley Belgium. Hij gaat in die hoedanigheid ook officieel aan de slag als persoonlijke perschef van Remco Evenepoel. Het zal voor Steegen niet aanvoelen als een geheel nieuwe ervaring: hij nam deze rol al langer – achter de schermen – min of meer op zich.

Steegen zal zich bekommeren om de niet-sportieve media-aanvragen rond Evenepoel, zo meldt Het Laatste Nieuws. Alles wat rechtstreeks gerelateerd is met wedstrijden en persconferenties en interviews daaromtrent zal verder lopen via de persafdeling van zijn team Soudal Quick-Step.

Evenepoel: “Volledig concentreren op mijn sportieve prestaties”
Evenepoel is erg blij dat Steegen nu ook officieel deel uitmaakt van zijn persoonlijke entourage. “Ik wil mij volledig kunnen concentreren op mijn sportieve prestaties en het bereiken van mijn persoonlijke sportieve doelen. Daarom zal David mij bijstaan in het beheer van de media-aanvragen”, laat de 24-jarige Belg, die over een kleine twee weken aan de start zal verschijnen van zijn eerste Tour de France, weten in een perscommuniqué.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.