Extreme weersomstandigheden in Italië: openingstijdrit Giro Donne opgeschort
Onder meer Dygert ging tegen de grond - foto: Cor Vos
vrijdag 30 juni 2023 om 14:42

Extreme weersomstandigheden in Italië: openingstijdrit Giro Donne opgeschort

Update De rensters in de Giro Donne krijgen momenteel te maken met extreme weersomstandigheden. De organisatie heeft dan ook besloten om de openingstijdrit op te schorten. Eerder werd de wedstrijd al tijdelijk geneutraliseerd.

Fotograaf Bart Hazen laat op sociale media dat onder meer Maví García, Karlijn Swinkels en Chloe Dygert tegen de grond zijn gegaan door de hevige regen. Daarnaast zou ook zelfs een ploegleiderswagen, eentje van Lidl-Trek, een bocht gemist hebben.

Update om 13.35 uur: Wedstrijd terug van start
Inmiddels zijn de vrouwen weer van start gegaan in de Giro Donne. In totaal is de wedstrijd ongeveer 20 minuten geneutraliseerd geweest.

Update om 14.40 uur: Tijdrit definitief opgeschort
Slecht nieuws uit Italië. Het is opnieuw zeer hard beginnen regenen in en rond Chianciano. De organisatie heeft de openingstijdrit daardoor weer moeten stilleggen. Na een tijdje overlegd te hebben, is er besloten om de tijdrit volledig op te schorten. De snelste tijd stond momenteel op naam van thuisrijdster Letizia Paternoster. De Nederlandse dames Annemiek van Vleuten en Marianne Vos volgden net achter de Italiaanse.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.