Fabio Jakobsen maakt vrijdag rentree in Kampioenschap van Vlaanderen
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 18 september 2024 om 14:03

Fabio Jakobsen maakt vrijdag rentree in Kampioenschap van Vlaanderen

Fabio Jakobsen zal vrijdag weer een rugnummer opspelden. De Nederlander maakt namelijk deel uit van de selectie van dsm-firmenich PostNL voor het Kampioenschap van Vlaanderen. Jakobsen kwam drie weken geleden ten val in de Renewi Tour en kwam sindsdien niet meer in actie.

Jakobsen kan in het Kampioenschap van Vlaanderen rekenen op een bijzonder sterke sprinttrein, bestaande uit Tobias Lund Andresen, Timo Roosen, Bram Welten, Julius van den Berg, Niklas Märkl en Emīls Liepiņš. De pijlsnelle Deen Lund Andresen kan eventueel zelf ook de sprinthonneurs waarnemen, mocht Jakobsen niet over de juiste benen beschikken.

“Het Kampioenschap van Vlaanderen wordt zeker een wedstrijd die beslist zal worden door de sprinters”, blikt ploegleider Callum Ferguson vooruit op de website van dsm-firmenich PostNL. “Het is een vrij overzichtelijke omloop. Er is niet iets dat de koers echt kan beïnvloeden. We willen Fabio graag in de beste positie brengen om te sprinten voor een mooi resultaat.”

Sprintconcurrentie is moordend
Koolskamp Koers kan al jaren rekenen op enkele van de beste sprinters ter wereld aan de start, waardoor de organisatie de laatste jaren een knappe erelijst heeft gekregen. Maar dit jaar doet het er nog een schepje bovenop. Met kersvers Europees kampioen Tim Merlier en Jasper Philipsen staan de twee beste Belgische sprinters van het moment aan het vertrek.

Met Jonathan Milan staat er nog een derde absolute topsprinter aan de start. Verder is het uitkijken naar man-in-vorm Arvid de Kleijn, Caleb Ewan, Jordi Meeus, Fernando Gaviria, Alexander Kristoff, Arnaud Démare en Gerben Thijssen. Dylan Groenewegen staat ook op de voorlopige startlijst.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.