woensdag 3 juli 2024 om 19:14

Fabio Jakobsen vijfde bij historische zege vriend Cavendish: “Ik heb niet echt meer een topsprint”

Video Fabio Jakobsen is als vijfde geëindigd in Touretappe naar Saint Vulbas. De zege ging naar zijn voormalig ploeggenoot Mark Cavendish, die historie schreef door het ritzegerecord van Eddy Merckx te verbreken. Na afloop deed Jakobsen zijn verhaal voor de camera van WielerFlits.

“Goh, ik heb niet echt meer een topsprint”, begon een uitpuffende Jakobsen. “Ik moet zoveel geven om bij de eerste tien te zitten, dat ik me niet echt meer kan lanceren. Dat is het hele jaar al een beetje zo. Ik ben er wel dichterbij denk ik, want dit is natuurlijk de Tour, maar daar moet ik wel aan werken. Want ik ben eigenlijk alleen maar mee aan het sturen en een paar trappen aan het doen…”

Cavendish
Jakobsen denkt wel dat hij stappen gezet heeft naar de Giro d’Italia, waar hij er in de massasprints niet aan te pas kwam. “Ik ga van 22ste worden naar twee keer top-tien. Maar het moet beter. Maar goed, het gaat vandaag niet om mij, het gaat vandaag om onze kleine Engelse vriend”, doelt de sprinter van dsm-firmenich PostNL op Cavendish. “Ik ben twee jaar ploegmaten met hem geweest. Hij is een geweldige topsporter. Vroeger keek ik naar hem op tv, hij was wel een voorbeeld. Nu heeft hij het record. Dat verdient hij.”

Hoe zal Jakobsen zich de rit van vandaag later herinneren? “Dat ik heb geprobeerd om Mark van het record af te houden. Dat dat niet gelukt is, net als heel veel renners voor mij. Dat laat zien wat voor groot kampioen hij is, de grootste sprinter allertijden. Of ik daar nu al van kan genieten? Kijk, ik baal altijd maar kort. Ik kan redelijk relativeren. Ik wil zelf winnen, maar dit is wel de Tour, en de Tour moet mooi zijn voor iedereen. Dus als je als concurrent niet een beetje kan genieten van mooie dingen van anderen, heb je wel een heel zuur leven. Zo ben ik niet. En morgen proberen we het weer.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zeiden de renners na de tijdrit

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.