Fauve Bastiaenssen verruilt Lotto Dstny voor AG Insurance-Soudal
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 3 oktober 2024 om 13:55

Fauve Bastiaenssen verruilt Lotto Dstny voor AG Insurance-Soudal

AG Insurance-Soudal kan de komende twee seizoenen rekenen op de diensten van Fauve Bastiaenssen. De 26-jarige renster komt sinds 2023 uit voor Lotto Dstny, maar zal volgend jaar dus uitkomen voor de ploeg van onder meer Justine Ghekiere en Julie Van de Velde.

“Met een sterke achtergrond in sport en een diepgewortelde passie voor wielrennen, is Fauve klaar om haar energie en ervaring in te zetten voor het team”, geeft haar aanstaande werkgever aan in een persbericht. Bastiaenssen kan niet wachten om het tenue van AG Insurance-Soudal aan te trekken. “Wat me aantrok om me aan te sluiten bij AG Insurance-Soudal, was de manier waarop het team altijd als één blok aan de start komt en zichzelf laat zien met attractief koersgedrag.”

“Je ziet ook dat het een team is dat wil blijven groeien en professionaliseren. De sfeer lijkt ook altijd goed te zitten. De rensters en stafleden vormen echt een hechte groep, wat fijn is om te zien. En natuurlijk waren een mooie aanbieding en de kans om prof te worden ook belangrijke factoren in mijn keuze.” De voormalig basketbalster combineert het leven als wielrenster nu nog met haar baan als lerares.

Rijden van finales
“Binnen het team zie ik mezelf voornamelijk in een ondersteunende rol, om de kopvrouwen zo goed en zo lang mogelijk bij te staan en hen te helpen bij het behalen van mooie resultaten en hopelijk overwinningen, vooral in de vlakkere koersen en klassiekers. Daarnaast hoop ik af en toe een vrijere rol te krijgen om de ploeg te laten zien in ontsnappingen of met een mooi resultaat.”

Bastiaenssen staat bekend als een sfeermaakster – foto: Cor Vos

“Mijn persoonlijke doelen voor het seizoen 2025 liggen voornamelijk in het klassieke voorjaar. Hier wil ik heel graag mezelf laten zien, zowel met de ploeg topuitslagen rijden als hopelijk voor mezelf ook een uitschieter. Ik denk dan vooral aan wedstrijden zoals Nokere Koerse, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Binnen AG Insurance-Soudal hoop ik nog stappen te zetten in het klassieke werk, zodat ik in de toekomst echt de finales kan meerijden.”

Fan van Tom Boonen
Bastiaenssen komt overigens uit een echte wielerfamilie. “Van jongs af aan was er altijd koers op tv en ging ik met mijn vader mee naar kermiskoersen. Mijn grote idool toen ik jong was, was Tom Boonen. Ik had zelfs het volledige Quick-Step tenue, een Tornado Tom t-shirt, een poster aan de muur en ik stond in de rij bij de teambus na de Scheldeprijs om zijn handtekening te krijgen. Dat waren echt speciale momenten voor mij.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.