Favoriet Jonas Vingegaard moet vroeg lossen in Clásica San Sebastián
zaterdag 10 augustus 2024 om 15:50

Favoriet Jonas Vingegaard moet vroeg lossen in Clásica San Sebastián

Jonas Vingegaard zal de Clásica San Sebastián vermoedelijk niet gaan winnen. De renner van Visma | Lease a Bike gold als een van de favorieten voor de zege in het Baskenland, maar op de voorlaatste beklimming ging het al te hard voor de Deen.

Vingegaard maakte in de Clásica San Sebastián zijn rentree na de Tour de France, waar hij als tweede eindigde achter Tadej Pogacar. Op papier was hij de beste klimmer aan de start, maar op de voorlaatste beklimming van de dag – de Erlaitz (3,8 aan 10,6%) – had hij niet de benen om de beste renners te volgen. Bovenop de beklimming bestond het eerste groepje nog uit zo’n tien man. Daarbij geen renners van Visma | Lease a Bike, dat een groot deel van de wedstrijd het tempo had bepaald in het peloton.

Komende week krijgt Vingegaard een kans om zich te revancheren. Hij start maandag namelijk in de Ronde van Polen (12-18 augustus). Wellicht dat hij daar beter voor de dag komt, want in het rondewerk presteert hij normaal gesproken beter. In zijn carrière wist Vingegaard slechts één eendaagse te winnen. Dat was de Drôme Classic (1.Pro) in februari 2022.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.