FDJ stuurt aanvalslustige Boucher naar huis
woensdag 12 augustus 2015 om 18:03

FDJ stuurt aanvalslustige Boucher naar huis

David Boucher heeft om een wel heel opmerkelijke reden de Eneco Tour moeten verlaten. De 35-jarige Belg is door zijn team FDJ naar huis gestuurd. De reden daarvoor is dat hij vandaag in de derde etappe tegen de stalorders in voor de aanval koos.

“Ik moet nu naar huis gaan. Jammer. Mijn ploeg wil niet dat ik in de ontsnapping ga. What else?”, stuurde Boucher via Twitter de wereld in. Samen met zijn landgenoten Edward Theuns en Frederik Veuchelen verzorgde hij de vlucht van de dag. Na bijna 150 kilometer in de aanval te zijn geweest werden de drie in de slotfase gegrepen door het peloton.

Marc Madiot: “Duidelijke instructies”
Volgens teammanager Marc Madiot had Boucher duidelijke instructies gekregen om sprinter Arnaud Démare te beschermen. Net als in de eerste etappe, toen de Belg ook al voor de aanval koos, trok hij echter zijn eigen plan.

“Hij is maandag al tot de orde geroepen en gisteren heb ik hem zelf gebeld om de briefing te doen. Hij besloot echter opnieuw niet te luisteren”, vertelt Madiot aan Cyclingpro.net. “Renners worden betaald – en goed betaald – om aan de richtlijnen te voldoen. Of ze er nu gelukkig mee zijn of niet.” Of Boucher dit seizoen nog zal worden ingezet, kon de Fransman nog niet zeggen.

De relatie tussen Boucher en FDJ is al een tijdje danig bekoeld. De veteraan zou geen nieuw contract krijgen voor volgend seizoen, zonder daarvoor een duidelijke uitleg gekregen te hebben. Via Twitter liet hij daarover al zijn onvrede merken.

[poll nummer 98]

RIDE Magazine
59 Reacties
Sorteer op:
12 augustus 2015 18:04
Wat een kansloze actie van Boucher om tegen de teamorders in te gaan -.-
12 augustus 2015 18:07
Gooi heel FDJ dan ook maar uit de Eneco Tour. Achterlijke beslissing.
12 augustus 2015 18:07
Het is net zo kansloos van FDJ dat ze geen reden hebben gegeven waarom ze het dienstverband niet verlengen.

Deze daad zal wel op initiatief zijn van machtswellustelingetje Madiot. Dictator in het kwadraat.
12 augustus 2015 18:15
Belachelijke beslissing, wat zou Boucher dan moeten, rijden voor een zwakke Demare? FDJ moet juist blij zijn dat hij in de aanval gaat!
12 augustus 2015 18:17
Wat voor bullshit is dit? Waarom zou je je eigen renner naar huis sturen, ook al handelt hij even tegen orders in?
Belachelijk.
12 augustus 2015 18:17
Hopelijk vindt hij nog een team en kan hij volgend seizoen weer doen waar hij goed in is. De vroege vlucht! FDJ heeft trouwens totaal geen reden om zijn contract niet te verlengen, reed altijd zijn koers. Leuke renner voor Bretagne of Cofidis (hoop ik).
12 augustus 2015 18:23
Andersom oké maar dit klinkt echt bizar.
12 augustus 2015 18:23
Kan een ploeg je eigenlijk wel naar huis sturen? Hij zou toch morgen gewoon de startlijst kunnen tekenen en van start gaan? Boterhammetje in een zakje bij de neutrale wagen en knallen maar :)

Met andere woorden, heeft een renner individueel startrecht of alleen als onderdeel van een team?
12 augustus 2015 18:33
Zal hij ook zijn eigen fietsje moeten poetsen, de banden pompen en een lift naar de start organiseren.....ik zeg doen David, je maakt jezelf onsterfelijk !!!
12 augustus 2015 18:41
@polleke: En ergens een FDJ shirtje kopen.
Belachelijke actie van de ploegleiding. Ik snap dat het niet botert tussen Boucher en de ploegleiding nadat hij te horen kreeg dat hij weg moet, maar dan kun je toch professioneel het seizoen uitrijden. Natuurlijk provoceert Boucher de ploegleiding; maar daar moet je toch bovenstaan. Denk niet dat Boucher nog in actie gaat komen dit seizoen. Het verklaart wel waarom hij Veuchelen en Theuns en vervolgens het peloton zo makkelijk liet lopen.
Hopelijk vist Wanty hem op, ideale ploeg voor zo'n coureur.
12 augustus 2015 18:41
Een jongen die voor publiciteit zorgt wordt bestraft, dit klinkt logisch --'
12 augustus 2015 18:43
Hij moet aanvallen, alleen op die manier kan hij een contract versieren voor volgend seizoen
12 augustus 2015 18:45
Grappig, op de site van fdj staan diverse (negatieve) tweets van Boucher.
12 augustus 2015 18:51
Als je een renner geen nieuw contract geeft moet je hem wel de kans geven om zichzelf in de kijker te rijden. Niet in normatieve zin, wat zo'n wet bestaat waarschijnlijk niet, maar gewoon omdat dat fatsoenlijk is.

Ik heb FDJ trouwens niet zien werken in de achtervolging en ze hadden in de finale nogal wat mannetjes over. 1+1=3?

Mooie tag (of hoe je dat ook noemt): 'opvallend'.
12 augustus 2015 18:52
Ik wil alle mensen die het hier voor Boucher opnemen wel eens zien als ze directe werkorders van hun eigen baas negeren.
12 augustus 2015 18:57
Bizar dat Boucher gaat aanvallen, terwijl hij bij Demare moet blijven. Terecht dat FDJ hier boos over is, nadat hij dit kennelijk voor de tweede keer doet. Naar huis sturen ligt m.i. echter niet voor de hand. Ik zou eerder denken aan een boete o.i.d.
12 augustus 2015 19:00
@kingstown
Tik hem dan gewoon op de vingers. Je eigen renner naar huis sturen is ook nadelig voor de rest van de ploeg.
12 augustus 2015 19:10
Nee, Belg
12 augustus 2015 19:11
Hoe zou dat tijdens de rit dan gegaan zijn, eens hij zich in het peloton bevond. Ploegmaat: "Sorry, voor jou mocht ik geen drinkbus meer meenemen."

Maar goed, hij komt er wel mee in het nieuws. Hoe dan ook is dit enorm idioot van de ploeg: de reden waarom ze niet willen dat hij aanvalt is (vermoedelijk) dat hij de ploeg niet kan helpen, maar dat kan hij nu helemaal niet. Hem op deze manier buitenspel zetten kan in dat opzicht 'helpen' als je hem een lesje wil leren, maar hij mag toch niet blijven dus zoiets is ook niet echt mogelijk. Meer iets echt persoonlijks dus, macht laten gelden, wat me doet vermoeden dat er al langer wat aan de hand is. Iets wat ook wel aan de basis van de niet-verlenging van het contract zal liggen, want hij zat verder prima op zijn plaats leek me.
12 augustus 2015 19:12
Bij TLJ volgen ze de stalorders wel. "Vooral niet teveel winnen jongens!" LL Sanchez is de laatste geweest die niet wilde luisteren
12 augustus 2015 19:16
Als een renner die einde contract is al niet meer met een pannenkoeken-ontsnappinkje mee mag als die van vandaag... tjonge jonge, stel hem dan niet op.
12 augustus 2015 19:27
Overigens was Boucher tot 2012 een Fransman, daarna is hij overgelopen. Pourquoi?
12 augustus 2015 19:30
Als er bij de teambespreking gezegd wordt dat er niemand vandaag in de aanval mee mag gaan, en vervolgens doet deze meneer dan toch, dan kan ik begrijpen dat dat consequenties heeft.
12 augustus 2015 19:32
Wie wil nu iemand in zijn ploeg die niet luistert naar teamorders?

En wel grappig dat uitgerekend Bouchez verontwaardigd is dat hij niet mag aanvallen. Tijdens het natourcriterium in Roeselare was hij het die elke elite renner zonder contract zat uit te maken omdat ze eens meegingen in een ontsnapping of gewoon iets te snel reden naar mijnheer zijn gedacht.
12 augustus 2015 19:33
Lol, en wat een verrassing trouwens dat de meest aanvallende renner van het peloton de aanval verkiest. Maar ach, iemand moet de schuld krijgen van het constante falen van je topsprinter.
Madiot vindt het tot Belg naturaliseren waarschijnlijk ook gelijk staan aan landverraad. Het liefst zou hij Boucher voor zeven jaar de bak in gooien.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.