Fem van Empel blij met progressie: “Deel het seizoen heel anders in dan vorig jaar”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 27 oktober 2024 om 14:53

Fem van Empel blij met progressie: “Deel het seizoen heel anders in dan vorig jaar”

Fem van Empel moest in de Superprestige Overijse genoegen nemen met een tweede plaats. Was winnares Lucinda Brand simpelweg te sterk voor de wereldkampioene? “Zeker, ik kreeg het gat gewoon niet gemakkelijk dicht”, zei Van Empel in het flashinterview na afloop.

“Ze viel op een goed moment aan en het viel bij ons een beetje stil. Dat was een beetje jammer.”, vervolgde de renster van Visma | Lease a Bike. “Maar ik heb geen excuses. Ik ben tevreden met mijn eigen wedstrijd. Het was zeker al een paar procent beter dan de afgelopen weken, dus daar ben ik heel blij mee.”

Volgende week zondag staat het EK veldrijden in Pontevedra op het programma, maar Van Empel kijkt eerst naar de Koppenbergcross van aanstaande vrijdag. “Daar heb ik ook mijn zinnen op gezet. Ik kijk daar heel erg naar uit. Daarna volgt het EK, wat vooral een tactische wedstrijd zal worden.”

Andere seizoensindeling 
Van Empel wist voorlopig ‘slechts’ één cross te winnen dit seizoen, maar daar schrikt ze niet van. “Ik deel mijn seizoen dit keer heel anders in dan vorig jaar. De voorbereiding is heel anders geweest. Het hoofddoel is gewoon het WK. Als ik nu in topvorm ben, dan is dat misschien nog te vroeg. Maar er komen zeker nog wedstrijden aan waar ik ook een tussendoel van heb gemaakt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.