woensdag 14 augustus 2024 om 13:01

Fem van Empel in dienst van Markus en Vos in de Ardennen: “Verschillende scenario’s mogelijk”

Video In de vierde etappe van de Tour de France Femmes trekken de renners van Valkenburg naar Luik. De finale is nagenoeg een kopie van Luik-Bastenaken-Luik en lijkt daarmee op maat van Fem van Empel. De jonge Nederlandse zal normaal echter niet voor eigen rekening rijden, zo vertelde ze voor de start aan WielerFlits.

Van Empel wil zich vooral ontfermen over de twee kopvrouwen binnen Visma | Lease a Bike, Marianne Vos en Riejanne Markus. “Het is voor mij gewoon zaak om de ploeg zo goed mogelijk te ondersteunen. Ik ga niet voor eigen belang. Mocht er zich een kans voordoen en ik zit er toevallig, dan laat ik het zeker niet liggen. Maar ik ga proberen om Riejanne en Marianne zo goed mogelijk te ondersteunen. ”

Wat verwacht Van Empel eigenlijk van de rit van vandaag? “Er zijn verschillende scenario’s mogelijk. Gisteren hebben we een zware dag gehad met twee etappes. Je weet niet hoe het peloton gaat reageren. Er kan van alles gebeuren. Als er aanvallen komen, is het zaak om mee te zitten.”

Over publieke belangstelling
Van Empel is in de cross wel gewend om voor een dolenthousiast publiek te koersen, maar in de Tour de France Femmes is de belangstelling ook bijzonder groot. “Het is supermooi om te zien dat er zoveel toeschouwers op afkomen. Het is heel erg speciaal. Dat geeft superveel motivatie. Ik geniet er enorm van.”

Is het ook een beetje te vergelijken met de veldritten in de winterperiode? “Bij de cross komen ze ook meer voor de gezelligheid, hier is het ook meer om de wedstrijd te volgen. Maar ik vind het allebei superleuk. Het is supertof dat er zoveel mensen op afkomen”, reageert ze enthousiast.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.