Fem van Empel kampt met ‘veel pijn aan de heup’ na aanrijding op training
foto: Cor Vos (archief)
zondag 30 juni 2024 om 08:42

Fem van Empel kampt met ‘veel pijn aan de heup’ na aanrijding op training

Slecht nieuws voor Fem van Empel, een week voor de start van de Giro d’Italia Women. De 21-jarige renster van Visma | Lease a Bike is deze week op training aangereden door een auto. De Nederlandse heeft geen ernstige blessures overgehouden aan de aanrijding, maar kampt wel met een pijnlijke heup.

“Ik moest ff snel een pakje sigaretten halen”, citeert Van Empel de bestuurder die haar heeft aangereden. “Tnx aan de man die mij frontaal raakte met zijn auto en mij lanceerde”, reageert ze op cynische wijze op de populaire trainingsapp Strava. “Gelukkig geen breuken, wel veel pijn aan de heup.”

Van Empel heeft dus geen ernstige blessures opgelopen bij haar aanrijding, maar de jonge renster is er ook niet ongeschonden uitgekomen. Het is maar de vraag of ze haar geplande voorbereiding kan afwerken richting de Giro d’Italia Women en of ze überhaupt kan deelnemen aan de Italiaanse ronde.

Van Empel staat op de voorlopige deelnemerslijst van de Giro d’Italia Women (7-14 juli). Vorig jaar deed de wegrenster annex crosser ook mee aan deze prestigieuze rittenkoers en werd ze elfde in het eindklassement. Van Empel heeft dit jaar – op de weg -voorlopig twaalf koersdagen in de benen. In het voorjaar reed ze enkele klassiekers en daarna kwam ze in actie in de rondes- van Catalonië en Zwitserland en het NK op de weg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.