Fem van Empel kent vlekkeloze voorbereiding op veldritwinter: “EK en WK met stip aangeduid”
foto: Cor Vos
vrijdag 11 oktober 2024 om 10:09

Fem van Empel kent vlekkeloze voorbereiding op veldritwinter: “EK en WK met stip aangeduid”

Wereldkampioene Fem van Empel gaat een volle veldritwinter tegemoet en heeft een vlekkeloze voorbereiding achter de rug. Dat vertelt ploegleider Jan Boven van Visma | Lease a Bike in aanloop naar de Exact Cross Beringen, de eerste cross van het seizoen die zaterdag al op het programma staat. “De vorm is goed, maar de verwachtingen van buitenaf zullen meteen zeer hoog zijn”, aldus Boven.

Na haar debuut in de Tour de France Femmes reed Van Empel alleen nog maar het WK Gravel in Leuven. Daar eindigde ze op een 52ste plaats van ploeggenote en winnares Marianne Vos, maar dat was slechts een voorbereidingswedstrijd op haar volle crosswinter. “Ik heb me prima kunnen voorbereiden de afgelopen maanden. De eerste veldrit van het seizoen is altijd een waardemeter van hoe de vorm is, dus dat brengt ietwat spanning met zich mee”, vertelt Van Empel op de ploegsite.

“Ik hoop dat ik er meteen kan meestrijden voor de zege”, kijkt ze uit naar Beringen. Haar coach Jan Boven wil niet te hard van stapel lopen. “De vorm is goed, maar de verwachtingen van buitenaf zullen meteen zeer hoog zijn. De eerste cross van het seizoen is altijd spannend, ook voor ons als ploeg. We zijn er klaar voor.”

Vorige winter wist Van Empel het EK veldrijden en het WK veldrijden te winnen. Die titels verdedigen staat hoog op haar lijstje de komende maanden. “Ik heb opnieuw beide kampioenschappen met stip aangeduid op de kalender”, geeft de Brabantse aan. “Het zal wederom een doel zijn om die wedstrijden te winnen, maar dat geldt eigenlijk voor alle crossen waar ik aan de start sta. Ik wil overal het maximale uithalen en ik wil mezelf blijven verbeteren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.