Ferrand-Prévot klaar voor gevecht met onder meer Pieterse: “Voel niet de druk om te móéten winnen”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 28 juli 2024 om 11:29

Ferrand-Prévot klaar voor gevecht met onder meer Pieterse: “Voel niet de druk om te móéten winnen”

Puck Pieterse gaat vanmiddag voor de olympische titel in Parijs, maar de topfavoriete in de mountainbikewedstrijd luistert naar de naam Pauline Ferrand-Prévot. De Française wil in eigen land eindelijk MTB-goud grijpen op de Olympische Spelen. Het zal haar laatste kans zijn, want vanaf volgend jaar zal ze haar focus verleggen naar de weg, als renster van Visma | Lease a Bike.

“Dit zullen mijn laatste Spelen zijn”, zegt Ferrand-Prévot, die bij haar vorige deelnames geen medaille wist te veroveren, in gesprek met L’Équipe. Ditmaal heeft ze een ‘ideale voorbereiding’ gehad. “Ik wilde nergens spijt van hebben, dus ik heb mezelf overal van afgesloten. Dat is goed voor me geweest.”

De Spelen in Parijs zijn voor de 32-jarige renster het ‘evenement van haar leven’, vertelt ze. Toch voelt ze niet al te veel druk. “Ook al is het op papier gigantisch, het blijft enkel sport. En over enkele jaren zal niemand zich herinneren of ik wel of niet gewonnen heb. Wat er ook gebeurt, het verhaal zal mooi zijn. Ik voel niet de druk om te móéten winnen, het is meer dat ik tegen mezelf moet kunnen zeggen: ‘Je hebt er alles aan gedaan om te staan waar je vandaag staat.'”

“Ik voel me gerust over mijn fysieke staat van zijn”, aldus de regerend wereldkampioene, die jaar de enige twee Wereldbekers waaraan ze deelnam (Nové Mesto en Val di Sole) op haar naam schreef. “Maar alles kan gebeuren. Het is en blijft sport.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.