Fien Delbaere ruilt fiets in voor ploegleiderswagen AG Insurance-Soudal
Fien Delbaere - foto: Cor Vos
donderdag 20 juni 2024 om 16:38

Fien Delbaere ruilt fiets in voor ploegleiderswagen AG Insurance-Soudal

Een dag nadat Fien Delbaere haar afscheid aankondigde als wielrenster, heeft ze meer duidelijkheid gegeven over haar toekomst. De 28-jarige Gentse blijft actief in het wielermileu, want ze wordt ploegleider bij AG Insurance-Soudal. Dit laat de Belgische Women’s WorldTour-ploeg weten in een communiqué.

“Van bij het eerste gesprek met Fien was duidelijk dat ze alle vaardigheden heeft om een goede ploegleidster te zijn”, is teammanager Jurgen Foré van mening. “Ze heeft een duidelijke visie op hoe ze de job wil invullen, en specifiek ook hoe ze van bij de U19 onze rensters wil doorontwikkelen tot World Tour. Omdat ze recent als renster in het vrouwenpeloton actief was, voelt Fien goed aan wat nodig is om rensters op de juiste manier sportief te begeleiden.”

En Delbaere is niet de enige die de ploeg komt versterken, zo zegt Foré: “Naast Fien en recent ook Stijn Steels voegen we ook twee dokters (Katja Van Oostveldt en Anneleen Geerts), een trainer (Michiel Stockman) en een verzorgster (Oxana Demeulemeester) toe aan de omkadering van onze vrouwenteams. De functie van nutritionist wordt binnenkort ingevuld. Qua omkadering zijn we klaar voor een mooie toekomst, aan de verdere invulling qua rensters wordt momenteel hard gewerkt.”

“Mijn ambities zijn om zowel de jonge talenten bij U19 en U23 te laten groeien als om met de WorldTour-ploeg te strijden voor topresultaten”, aldus Delbaere. “Het doel is om AG Insurance – Soudal uit te bouwen tot een van de beste WorldTour-teams. We willen het hele jaar door meestrijden op het hoogste niveau en nog dichter bij podia en overwinningen komen. Dit is mijn eerste rol als ploegleidster en ik ben vastbesloten om de beste versie van mezelf te worden en 200% te geven voor dit team.”

Delbaere weet al langere tijd dat ze in de ploegleiderswagen wil zitten. Daarom volgde ze afgelopen november al de cursus voor sportief directeuren bij de UCI in Aigle. “Hoewel mijn blessure, een enkelbreuk, het proces misschien iets heeft versneld, voel ik dat dit het juiste moment is. De blessures van de afgelopen twee jaar hebben mentaal, als sporter, veel van me gevergd, en nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging.”

“Ik heb 100% vertrouwen in het project van AG Insurance – Soudal”, laat Delbaere tot slot weten. “De piramide van onze U19- en U23-ploegen alsook de WorldTour ploeg is iets waar ik sterk in geloof. Mijn werk bij Cycling Vlaanderen heeft me laten zien hoe leuk en belangrijk het is om met jonge rensters te werken. De mogelijkheid om zowel met jonge talenten als topatleten te werken, spreekt me enorm aan. AG Insurance is een sterke partner en zeer betrokken bij het vrouwenwielrennen, wat perfect aansluit bij mijn visie.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.