Flanders Classics en Ronde van Zwitserland slaan de handen ineen
Tomas Van Den Spiegel, de CEO van Flanders Classics - foto: Cor Vos
woensdag 14 juni 2023 om 08:20

Flanders Classics en Ronde van Zwitserland slaan de handen ineen

Flanders Classics, de organisator van onder meer de Ronde van Vlaanderen, zal vanaf nu ook zijn kennis en ervaring uitwisselen met de organisatie van de Ronde van Zwitserland. Flanders Classics heeft zich namelijk ingekocht bij Cycling Unlimited, dat onder meer de Ronde van Zwitserland in zijn portefeuille heeft.

Flanders Classics organiseert met Omloop Het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen, de Scheldeprijs en de Brabantse Pijl al meerdere bekende voorjaarsklassiekers. Het is tevens actief in het veldrijden, maar gaat nu ook voor het eerst investeren in een meerdaagse wielerkoers en een buitenlandse samenwerking.

Tomas Van Den Spiegel, de CEO van Flanders Classics, maakte dinsdag op een persconferentie in Villars-sur-Ollon bekend dat de organisatie aandeelhouder zal worden van de Ronde van Zwitserland. Flanders Classics wist zich te verzekeren van een minderheidsaandeel.

Grotere speler in wielerlandschap
“De voorbije maanden merkten we al dat onze toekomstvisie voor de wielersport erg gelijkaardig is, waardoor we er enorm naar uitkijken om onze krachten te bundelen”, laat Van Den Spiegel weten. “De bedoeling is om te kijken wat we kunnen doen op operationeel en commercieel vlak. We zullen ook kennis en mensen uitwisselen met Cycling Unlimited. Door ons met hen te verbinden, vormen we een grotere speler in het wielerlandschap. Het is onze ambitie om te blijven groeien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.