Flecha: “Ik ga nooit meer aanvallen”
zaterdag 26 juli 2008 om 13:08

Flecha: “Ik ga nooit meer aanvallen”

Juan Antonio Flecha moest gisteren de Tour de France verlaten, nadat hij buiten de tijdslimiet binnenkwam. Dat kwam omdat hij al vroeg in de etappe probeerde weg te komen, en dat lukte maar niet. Daarna moet hij al snel uit het peloton lossen, en toen was het eigenlijk al gedaan voor de Spanjaard.

“Ik ga nooit meer aanvallen,” zei de renner van Rabobank tegenover Cyclingnews. Flecha probeerde op de eerste klim van de dag weg te komen, en blies zich daarbij op. Hij kwam toen al snel met Wegmann van Gerolsteiner en Feillu van Agritubel achter het peloton aan te rijden.

“Hij blies zichzelf op met die aanval op de eerste klim met Vincenzo Nibali en Jens Voigt. Flecha heeft het talent om zichzelf op te blazen. Hij voelde aan de finish niet echt de pijn in zijn benen, maar meer in zijn hart,” aldus Rabobank’s ploegleider Erik Dekker. De ploegleiding van de Rabobank heeft samen met die van Gerolsteiner en Agritubel nog aan de organisatie van de Tour gevraagd of die de tijdslimiet niet wat konden verleggen, maar ze wilden niet meewerken.

Flecha over de rest van het seizoen: “Ik wil de Vuelta uitrijden en daarna rijden op het Wereldkampioenschap, het Spaanse team is daar altijd sterk.”

Plaatje
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.