Florian Sénéchal dacht na rampseizoen aan stoppen: “Zonder hulp was ik kopje onder gegaan”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 24 oktober 2024 om 08:38

Florian Sénéchal dacht na rampseizoen aan stoppen: “Zonder hulp was ik kopje onder gegaan”

Florian Sénéchal moest bij Arkéa-B&B Hotels de nieuwe kopman worden op klassiekergebied, maar de Fransman kende een seizoen om snel te vergeten. Mede door twee valpartijen op korte tijd kon Sénéchal de verwachtingen niet inlossen, en ging hij door een moeilijke periode. “Ik wist niet meer hoe ik moest koersen, hoe ik moest fietsen”, is hij openhartig in gesprek met Le Télégramme.

De Franse formatie had hoge verwachtingen van de inmiddels 31-jarige Sénéchal, met name in de voorjaarsklassiekers, maar twee valpartijen gooiden roet in het eten. Na zijn tweede valpartij kreeg de oud-renner van Quick-Step het mentaal moeilijk, heel moeilijk. “Ik verloor vanaf dat moment volledig mijn zelfvertrouwen. Ik heb sinds mijn debuut bij de profs nog nooit zoiets meegemaakt.”

“Ik heb nog nooit zo diep gezeten. Ik bereikte echt een dieptepunt”, blikt hij terug op zijn donkere periode. “Zonder hulp van de mensen rondom mij en het team, was ik kopje onder gegaan. Het ging op mentaal vlak gewoon niet meer.”

Burn-out
De kasseienvreter overwoog zelfs even om zijn koersfiets aan de wilgen te hangen. “Ik dacht eraan om mijn carrière te beëindigen. Ik was dicht bij een burn-out. Ik was gevoelig voor alles en wilde het allemaal opgeven. Ik was de weg kwijt.”

Inmiddels gaat het weer een stuk beter met Sénéchal, die in 2025 graag weer wil uitblinken op de fiets. “Ik ben volgend jaar uit op sportieve revanche. Ik heb geen andere keus. De teller staat weer op nul”, is de renner ambitieus.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.