Florian Vermeersch heeft ‘persoonlijk doel’ gemaakt van WK Gravel na zilveren plak in 2023
foto: Cor Vos
donderdag 3 oktober 2024 om 14:42

Florian Vermeersch heeft ‘persoonlijk doel’ gemaakt van WK Gravel na zilveren plak in 2023

Florian Vermeersch verruilt komende winter Lotto Dstny voor UAE Emirates. Maar voor het zover is, rijdt hij in 2024 nog enkele koersen, waaronder het WK Gravel. “Daar heb ik een persoonlijk doel van gemaakt”, zegt de 25-jarige renner tegen Het Nieuwsblad.

“Ik heb er super veel goesting in”, aldus Vermeersch, die vorig jaar als tweede eindigde op het WK Gravel in het Italiaanse Veneto. Hij hoefde toen, op een heuvelachtig parcours, enkel Matej Mohoric voor te laten. “Beter doen betekent dat ik wereldkampioen zou worden, maar zo simpel is het niet. Mijn conditie is nog goed, maar of ze beter is dan vorig jaar op hetzelfde tijdstip is een moeilijke vraag.”

Deze donderdag verkent Vermeersch de route. “Het plaatselijke parcours in Leuven ken ik van het EK (Jasper Stuyven won, Vermeersch eindigde vijfde, red.) van vorig jaar. De komende dagen voorspelt men nogal wat regen. Ik hoop wel dat het niet te modderig zal zijn. Het moet gravel blijven.”

Van der Poel topfavoriet
Mathieu van der Poel is zondag de absolute topfavoriet, vindt Vermeersch. Maar er zijn volgens hem meer gevaarlijke klanten. “Uittredend wereldkampioen Mohoric heeft al bewezen wat hij waard is in het gravel. Jasper Stuyven rijdt ook op bekend terrein. Ik verwacht ook dat Tiesj Benoot zal meedoen voor de medailles. Dit is het derde WK gravel en het deelnemersveld wint jaar na jaar aan kwaliteit.”

Voor Vermeersch is 2024 voorlopig een jaar om snel te vergeten. Bij een val in de Vuelta a Murcia, begin februari, brak hij zijn dijbeen, waarna hij maandenlang moest revalideren. Eind juni maakte hij zijn rentree op het BK, maar pas sinds eind juli heeft hij weer een vol programma. Een uitschieter qua uitslag zat er voorlopig nog niet in. Na het WK Gravel in eigen land staat hij nog aan de start van de Giro del Veneto (16 oktober) en de Veneto Classic (20 oktober). De Veneto Classic zal zijn laatste koers in de kleuren van Lotto Dstny zijn.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.