Florian Vermeersch stond voor onmogelijke taak: “Wist vrij snel dat Mathieu beter was”
foto: Cor Vos
zondag 6 oktober 2024 om 17:16

Florian Vermeersch stond voor onmogelijke taak: “Wist vrij snel dat Mathieu beter was”

Florian Vermeersch heeft zilver gepakt op het wereldkampioenschap gravel in Leuven. Dat was het maximaal haalbare voor de Belg van Lotto Dstny, want Mathieu van der Poel verslaan in een één-tegen-één gevecht kunnen er maar weinig. “Toen ik met Mathieu van voren zat, wist ik dat het moeilijk ging worden”, zei hij in het flashinterview na afloop.

“Het was een zware wedstrijd vanaf het begin”, opende de 25-jarige aanvaller zijn flashinterview. “Het tempo lag heel hoog en toen we bij de lokale ronde aankwamen waren we nog met weinig renners over. Ik wist dat toen we met zeven renners waren, dat ik een van de eersten moest zijn om weg te springen. Idealiter zou ik Mathieu of iemand anders meekrijgen.”

Dat gebeurde. Het was inderdaad Mathieu van der Poel die meesprong, toen Vermeersch ging. “Op dat moment ging het erom wie de sterkste was. En ik denk dat iedereen heeft gezien wie dat was”, lachte de runner-up. “Je hoopt natuurlijk altijd, maar ik wist al vrij snel dat hij beter was dan ik. Zijn beurten waren langer en sneller. Ik wist toen dat het waarschijnlijk voor een tweede plek ging zijn.”

Opsteker
Voor Florian Vermeersch betekent zijn zilveren medaille in zijn thuisland een mooie opsteker na een lastig jaar. Zijn seizoen was korter dan gehoopt vanwege een ernstige blessure in de openingsfase van het seizoen. Een dijbeenbreuk zorgde ervoor dat er een streep kon door zijn geliefde voorjaarsklassiekers. Hij sprak na het WK Gravel dan ook van een ‘persoonlijke overwinning’. “Deze tweede plek doet ongelofelijk veel deugd. Dat kun je je niet voorstellen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.