Florian Vermeersch zet de stap naar UAE Emirates: “De beste ploeg ter wereld”
Foto: Cor Vos
vrijdag 2 augustus 2024 om 12:35

Florian Vermeersch zet de stap naar UAE Emirates: “De beste ploeg ter wereld”

Florian Vermeersch heeft zijn toptransfer definitief beet: de 25-jarige renner uit Zaffelare maakt de stap naar UAE Emirates. Vermeersch tekent bij de ploeg van Tadej Pogacar een contract voor twee seizoenen, zo bevestigt het team.

Vermeersch komt over van Lotto Dstny, waar hij prof werd in juni 2020 en daar nadien 4,5 jaar onafgebroken de dienst uitmaakte. Echter had de ploeg, na de contractverlengingen van Maxim Van Gils en Lennert Van Eetvelt, financieel niet meer de marge om op te boksen tegen de financieel sterkere blokken. Naast UAE Emirates maakten ook Red Bull-BORA-hansgrohe en Visma | Lease a Bike lange tijd jacht op Vermeersch, die in zijn eerste wedstrijd van het seizoen zijn dijbeen brak en pas op het BK weer in actie kwam.

Vermeersch heeft één profzege op zijn palmares, de Antwerp Port Epic van 2022, maar maakte ook indruk door bijvoorbeeld tweede te worden in de kletsnatte corona-editie van Parijs-Roubaix, gewonnen door Sonny Colbrelli. “Ik ben blij en vereerd dat ik deze ploeg mag vervoegen. Het is echt een eer om deel uit te maken van de beste ploeg in het profpeloton, een droom die uitkomt. Ik ben ook opgelucht dat ondanks mijn grote valpartij en blessures begin dit jaar deze ploeg in mijn sterktes bleef geloven.”

Vanzelfsprekend, vindt ploegmanager Mauro Gianetti. “We zijn heel blij om Florian te mogen verwelkomen in de ploeg. Hij heeft getoond dat hij een heel sterke renner is en zal goed in zowel onze klassieke ploeg als ons team voor etappekoersen passen. Ik hoop dat we vele jaren kunnen samenwerken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.