Fortuneo-Vital Concept lijft Frans kampioen Tronet in
woensdag 5 augustus 2015 om 15:54

Fortuneo-Vital Concept lijft Frans kampioen Tronet in

Steven Tronet rijdt volgend seizoen voor voor Fortuneo-Vital Concept, de opvolger van Bretagne-Séché Environnement. De 28-jarige sprinter komt over van het continentale Auber 93. Tronet stond in de belangstelling van meerdere ploegen nadat hij zich eind juni kroonde tot Frans kampioen op de weg.

Tronet, die tekent voor één jaar, beleeft het beste seizoen in zijn carrière. De teller staat op vier overwinningen, onder meer dankzij een ritzege in de Route du Sud. “Ik houd Steven al jaren in de gaten”, zegt manager Emmanuel Hubert op de website over zijn nieuwste aanwinst. “Dit jaar heeft hij aangetoond dat hij een rol kan spelen op het hoogste niveau.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
5 augustus 2015 16:13
Goede transfer voor beide partijen
5 augustus 2015 16:16
Wel een beetje opportunistisch om een nationaal kampioen ineens een niveaubhoger in te lijven, vooral omdat hij naar alle waarschijnlijkheid niet had gewonnen als die valpartij er niet was geweest. Wel leuk voor die jongen natuurlijk
5 augustus 2015 16:43
Tronet is een goede renner voor Fortuneo en kan hij hier meer voor eigen kans rijden in etappes met een lastige aankomt. Voor een WT ploeg komt hij waarschijnlijk te kort.

@moosje07: Het rijden van Tronet in de Route dus Sud was misschien nog wel sterker dan het (met geluk door val) winnen van het kampioenschap.
5 augustus 2015 18:33
@koos1
En toch is het frans kampioenschap een 'grotere' overwinning, dat is ook topsport.
5 augustus 2015 19:22
Tronet rijdt al jaren aardig goed in het Franse circuit; als Ag2r of FDJ zich nu opeens gemeld hadden was dat opportunistisch, Bretagne is maar een niveautje hoger; hoewel dat vanaf een Franse continentale ploeg ook wel meevalt, die jongens bij Auber zijn ook allemaal full-prof en rijden zo'n 50 tot 60 koersdagen op .1 per jaar. Wellicht dat er tot nu toe niet echt de noodzaak was voor Tronet om over te stappen (nu kopman bij Auber, anders waarschijnlijk beginnen als helper bij Bretagne) en dat hij nu de overstap maakt omdat hij als Frans kampioen toch wat meer salaris kan vragen en wat meer status zal hebben.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.