Frank van den Broek heeft goede hoop op eindzege Ronde van Turkije: “Gewoon in het peloton finishen”
foto: Cor Vos
vrijdag 26 april 2024 om 15:26

Frank van den Broek heeft goede hoop op eindzege Ronde van Turkije: “Gewoon in het peloton finishen”

dsm-firmenich PostNL blijft maar winnen in de Ronde van Turkije. Na één ritoverwinning voor Fabio Jakobsen en twee etappezeges voor Tobias Lund Andresen, was het vrijdag de beurt aan Frank van den Broek. De 23-jarige Nederlander sloeg in de koninginnenrit een dubbelslag. “Dit is heel speciaal”, zei hij in het flashinterview na afloop.

“Vooral in deze week”, vervolgde Van den Broek. “We hadden al drie ritoverwinningen. Nu vier. Dit is geweldig. Of ik verwacht had te zullen winnen? Eerlijk gezegd niet. Maar het team had veel vertrouwen in me. Ze hebben in het begin van de rit veel werk verricht. Julius (van den Berg, red.) heeft ook veel op kop van het peloton gereden. Dat gaf me veel vertrouwen. Ik ben heel blij dat ik kon winnen.”

Van den Broek begon pas echt te geloven in de zege nadat ze het steilste stuk van de slotklim achter de rug hadden. “Toen het wat afvlakte, wist ik dat ik een heel grote kans had. Het laatste stukje was vlak en ik wist dat ik een redelijke sprint had ten opzichte van de klimmers. Ik kende de jongens niet heel goed, maar Double was heel sterk. Ik moest de klim overleven en voor de sprint gaan.”

Dankzij zijn zege staat Van den Broek nu ook eerste in het algemeen klassement. En hij maakt een grote kans op de eindzege, want de twee laatste ritten zijn niet superlastig meer. “De komende twee dagen bieden opnieuw kansen voor ons als ploeg, met de sprinttrein en Fabio (Jakobsen, red.). Het is hopelijk vrij eenvoudig om de leiderstrui te behouden. Ik moet gewoon in het peloton finishen. Ik denk dat ik ook nog gewoon kan helpen met de lead-out, dus we zullen het zien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.