Fred Wright kende slechtste dag uit zijn carrière: “Zou ik mijn vijanden niet eens toewensen”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 11 juli 2024 om 11:38

Fred Wright kende slechtste dag uit zijn carrière: “Zou ik mijn vijanden niet eens toewensen”

De wielersport is soms onverbiddelijk. Fred Wright kan erover meepraten na de elfde etappe van de Tour de France. De Britse coureur van Bahrain Victorious kwam al vroeg in de problemen, waarna hij de hele dag eenzaam voor de bezemwagen doorbracht. Hij eindigde uiteindelijk buiten de tijdslimiet.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Na afloop van zijn helletocht deed een geëmotioneerde Wright zijn verhaal. “Het was echt de slechtste dag uit mijn carrière. Ik heb echt enorm afgezien. Ik weet niet wat er scheelt. De rit van dinsdag was makkelijk, maar ik voelde me toen in de finale al vreselijk. Ik kon mijn ploeggenoten totaal niet helpen. Ik dacht nog: oké, laten we vandaag met een positieve mindset beginnen aan de rit.”

“Ik ben altijd positief ingesteld, maar bij de start voelde ik me echt verschrikkelijk slecht. Ik had gewoon geen kracht meer. Ik reed al snel in mijn eentje. Ik heb wel een goede tijdrit in mijn benen en ik wist wat ik moest wegtrappen aan wattages. Ik heb dan ook nergens spijt van. Ik heb echt alles gegeven. Dit zou ik mijn vijanden niet eens toewensen.”

Ziektegolf bij Bahrain Victorious?
Fred Wright was niet de enige renner van Bahrain Victorious die het lastig had op weg naar Le Lioran. Ook Matej Mohoric en Pello Bilbao – vorig jaar nog zesde in het eindklassement van de Tour – moesten al bijzonder vroeg afhaken. De Sloveen en Spanjaard kwamen bijna veertig(!) minuten na de binnenkomst van ritwinnaar Jones Vingegaard over de finish.

Eerder vandaag kwam al naar buiten dat Michael Mørkøv positief heeft getest op het coronavirus. De Deense sprintaantrekker van Mark Cavendish voelt zich nog altijd goed, maar zijn ploeg Astana Qazaqstan wil geen enkel risico nemen en dus zal Mørkøv niet aan de start verschijnen van de twaalfde etappe naar Villeneuve-sur-Lot.

Uitvallers

Etappe:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.