Froome start in 2017 opnieuw in Australië
foto: Sirotti
donderdag 1 december 2016 om 11:06

Froome start in 2017 opnieuw in Australië

Chris Froome staat komend seizoen aan de start van de Cadel Evan Great Ocean Road Race, waarna hij zijn titel in de Herald Sun Tour gaat verdedigen. Dat vertelt de drievoudig winnaar van de Tour de France aan het Australische Herald Sun.

‘Deze start beviel me vorig seizoen’
De Sky-renner kijkt uit naar het koersen in Australië. “Ik houd ervan. Het weer is fantastisch en de toeschouwers komen altijd massaal de renners aanmoedigen. Daardoor kun je er nog meer van genieten. Daarnaast zijn de koersen zwaar en staat er altijd een erg sterk deelnemersveld aan de start. Het is een ideale manier om mijn jaar te starten. Vorig jaar nam ik een soortgelijke aanloop en dat voelde als een geweldige stap om mijn seizoen te beginnen.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
1 december 2016 11:17
Ik blijf het toch typisch vinden dat hij DE koers in Australie - de TDU - aan zich voorbij laat gaan om een paar dagen later alsnog naar de andere kant van de wereld te vliegen. Maar goed, die Tour Down Under stelt ook weer niet zoveel voor zonder tijdrit en met maar 1 of 2 ritten met een pittige heuvel ....
1 december 2016 11:29
...
1 december 2016 11:36
@ Gompie:
dat vond de UCI vorig jaar ook al raar. zelfs Cookson bemoeide zich er mee. maar Froome gaat gewoon lekker zijn eigen weg. :)
1 december 2016 12:30
Ik heb het gevoel dat Froome weer ouderwets gaat huishouden dit jaar. Juist met een Tour die ze anti-Froome proberen te maken (alsof ie niet de beste klimmer is, en zo slecht daalde vorig jaar...) gaat ie daar eens ff laten zien wie de baas is. Daarnaast zou een jaar zonder blessures in het voorjaar leuk zijn, met het oog op rondjes als de Tirreno. Krijgen we daar ook mooie duels met Nibali/Quintana.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.