Fuglsang: “Ik ben teleurgesteld in de ploeg”
donderdag 15 september 2011 om 16:47

Fuglsang: “Ik ben teleurgesteld in de ploeg”

foto: Sirotti

Jakob Fuglsang weet nog niet of hij blijft bij Leopard Trek, dat na dit seizoen fuseert met Team RadioShack en verdergaat als RadioShack-Nissan-Trek. Dat heeft de Deense klassementsrenner, die de afgelopen Vuelta a España als elfde beëindigde, verteld tegenover Ekstrabladet. Zorgen over zijn toekomst maakt hij zich echter niet.

“Ik weet zeker dat ik volgend jaar een ploeg zal hebben. De vraag is welk team. Ik ben nog altijd niet verzekerd van een plaats in de nieuwe fusieploeg, en dus kijk ik ook rond naar andere opties. Mijn manager heeft al met andere ploegen gesproken”, aldus Fuglsang, die voorlopig rustig afwacht: “Ik ben niet met blij met de situatie, maar ik kan niet veel meer doen dan wachten op nieuws vanuit ploeg.”

Door de fusie met Team RadioShack komen in 2012 onder meer klassementsrenners als Andreas Klöden en Chris Horner de ploeg versterken, waardoor Fuglsang dreigt te zakken in de hierarchie. “Dat is niet waarvoor ik naar Leopard Trek ben gekomen. Ja, ik ben teleurgesteld in de ploeg. De communicatie is buitengewoon slecht. Ze zullen daar vast wel een reden voor hebben, maar wij renners leven erdoor in onzekerheid.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.