Fuglsang kopman Astana in Tour, Aru beslist na Lombardije over toekomst
donderdag 28 september 2017 om 15:54

Fuglsang kopman Astana in Tour, Aru beslist na Lombardije over toekomst

Jakob Fuglsang krijgt volgend seizoen een nieuwe kans als kopman in de Tour de France. Dat vertelt Dimitri Fofonov, sportief manager van Astana, aan het Deense Ekstrabladet. Daarnaast sluit hij niet uit dat Fabio Aru voor de Kazachstaanse formatie behouden blijft.

Astana beschikte dit jaar met Fuglsang, Aru en de Colombiaanse revelatie Miguel Ángel López over meerdere kopmannen voor de grote rondes. Fugslang (32) won dit jaar het Critérium du Dauphiné, maar moest de Tour vroegtijdig verlaten vanwege breuken in zijn spaakbeen en elleboog. In 2018 krijgt hij een nieuwe kans. “Jakob reed dit jaar erg sterk. Hij verdient een nieuwe kans. Als Fabio bij het team blijft, zullen ze verschillende programma’s rijden”, aldus Fofonov. “Jakob rijdt de Tour en Fabio zal indien hij blijft de Giro d’Italia rijden”, geeft hij aan.

De ploeg heeft veel vertrouwen in Fuglsang. “Het is ons doel om met hem Parijs-Nice te winnen en een podiumplek in de Tour te behalen. Ik weet zeker dat hij daartoe in staat is,” aldus Fofonov. Daarnaast staat Fuglsang volgens de Kazach in de hiërarchie boven López, die in de Vuelta zijn doorbraak kende met twee ritzeges. “Miguel is nog jong. Hij moet ervaring opdoen en leren het kopmanschap te dragen in een grote ronde. De Vuelta is nog altijd iets anders dan de Tour. Jakob zal een goede kopman zijn in de Tour, waar Miguel veel van kan leren.”

Het is volgens Fofonov niet ondenkbaar dat Aru ondanks de nodige transfergeruchten bij Astana blijft. “De kans bestaat dat hij blijft. Niet in de laatste plaats omdat we nog een optie hebben voor een jaar. Maar wanneer hij ervoor kiest om ons team te verlaten, zullen we een oplossing moeten vinden”, aldus Fofonov. La Gazzetta dello Sport denkt te weten dat de Sardijn naar UAE-Emirates trekt. Aru verklaarde eerder deze week pas na de Ronde van Lombardije op 7 oktober de knoop door te willen hakken.

RIDE Magazine
31 Reacties
29-09-2017 14:35
In die vuelta zat eveneens een beer van een chrono middenin
29-09-2017 14:39
Ja ik het niet verzonnen RV, maar tijdrijden hoort nu eenmaal bij een grote ronde. Daarom wint er ook zelden een pure klimmer.
29-09-2017 14:55
Maar het gaat ook inhouden dat zonder dikke TT Dumoulin niet naar de tour gaat in 2018, die gast is daar vrij stoicijns in. Denk trouwens niet dat de tourdirectie zo stom is om dit te gaan riskeren.
29-09-2017 15:12
Daar zou ik niet zo zeker van zijn. Die zijn weer vrij stoïcijns in saaie parcours neer leggen. En dan nog die Bardet...
29-09-2017 15:51
of barguil
29-09-2017 15:56
@rv
Blijft pijnlijk om je mening bij te stellen, Dumoulin blijft elk jaar op nieuw verbazen en heeft inmiddels wel bewezen dat hij ook zonder tijdrit de ronde naar zijn hand kan zetten, van tijdrijder naar tijdrijdende klimmer.
Dat jij er weer buddies van maakt, tja, in iemand geloven mag blijkbaar niet.
Verbazingwekkend ook dat jij al weet dat hij niet naar de Tour gaat zonder een tijdrit van 100km, maar wie weet , wat ik toe zou juichen, kiest ie voor de giro en vuelta en hoeft ie niet vijf keer te winnen zoals Froome in de gouden koets.
Maar goed het ging over Fuglsangh dacht ik.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.