Fuglsang noemt fusie RadioShack en Leopard een ramp
maandag 1 oktober 2012 om 18:10

Fuglsang noemt fusie RadioShack en Leopard een ramp

Fuglsang

foto: Sirotti

Jakob Fuglsang is van mening dat de fusie tussen de wielerploegen RadioShack en Leopard dit seizoen is uitgelopen op een ware ramp. Dat vertelde de Deen tegen de Amerikaanse site Velonews. Daarnaast haalt hij uit naar manager Johan Bruyneel, die hem geen wedstrijden meer op het hoogste niveau liet rijden.

Dit jaar ging de Amerikaanse RadioShack-ploeg samen met de Luxemburgse Leopard-formatie. “Het is uitgelopen op een ramp,” meent Fuglsang. “Vorig jaar wonnen beide ploegen grote wedstrijden. Dit seizoen hebben we er maar vijf die iets gewonnen hebben. Het is een ramp voor de ploeg. Ik heb er geen andere woorden voor.”

De kopmannen van de ploeg konden de hoge verwachtingen niet inlossen. “We hadden toppers als Horner, Klöden en de gebroeders Schleck die dit jaar niet in vorm waren. Of het geluk ontbrak. Natuurlijk heb je geluk nodig om wedstrijden te winnen, maar ze hadden ook niet te benen om dat te doen.”

Fuglsang had al vroeg in het jaar kritiek op de gang van zaken. “Johan vond het niet leuk dat ik mijn mond open trok. Maar zo ben ik nu eenmaal. Dat zou geen verschil moeten maken.” Toen Fuglsang bekende dat hij op zoek ging naar een andere ploeg, mocht hij geen wedstrijden meer rijden op het hoogste niveau. “Dankzij Johan Bruyneel heb ik geen enkele grote ronden gereden dit jaar.”

Fuglsang vertrekt na dit seizoen naar Astana. “Het zal een grote verandering zijn. Zij zien in mij een kopman,” geeft hij aan. “Misschien ga ik de Tour rijden en Nibali de Giro en de Vuelta. We zullen het zien wanneer de routes bekend zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.