Fuglsang over dopingzaken bij Astana: “Dit is niet goed voor mij”
zaterdag 18 oktober 2014 om 09:35

Fuglsang over dopingzaken bij Astana: “Dit is niet goed voor mij”

Fuglsang

foto: Sirotti

Na drie dopinggevallen binnen de ploeg bestaat de kans dat Astana zijn WorldTour-licentie kwijt raakt. Jakob Fuglsang maakt zich zorgen over de situatie. “Dit is niet goed voor mij en voor wat mensen over mij denken”, erkent hij tegenover DR Sporten.

Astana-renners Ilya Davidenok en de gebroeders Iglinsky werden in korte tijd betrapt op gebruik van verboden middelen. Als dit gevolgen gaat hebben voor de WorldTour-licentie, kan Fugslang naar een andere ploeg vertrekken. “Maar daar is het nu erg laat voor. De meeste teams zijn waarschijnlijk min of meer vol. Dan wordt het lastig om een andere werkgever te vinden.”

Tegelijkertijd rijdt hij liever niet voor een ‘verdachte’ ploeg. “Ik wil niets met doping te maken hebben. We moeten hopen dat alles vanaf nu onder controle is en er geen nieuwe dopinggevallen komen. Hopelijk zijn er niet nog meer bedriegers in dit team.”

Hoe dan ook: het is een slechte situatie voor Fuglsang. Òf hij moet laat in het seizoen nog op zoek naar een nieuwe ploeg, òf doorgaan bij een team met dopingverdenkingen. “Daar komt het inderdaad op neer”, besluit Fuglsang.

Lees ook:
Astana-stagiair Davidenok test positief, mogelijk gevolgen voor WorldTour-licentie

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.