Geen bijkomend hersenletsel bij Boeckmans
footo: ASO
maandag 31 augustus 2015 om 09:00

Geen bijkomend hersenletsel bij Boeckmans

Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat Kris Boeckmans geen bijkomend hersenletsel heeft opgelopen bij zijn zware valpartij. Dat heeft Lotto Soudal-teamarts Servaas Bingé bekendgemaakt. Boeckmans kwam zaterdag in de achtste etappe van de Ronde van Spanje hard ten val en wordt sindsdien in kunstmatige coma gehouden. De verwachting is dat hij binnen 24 tot 48 uur zal ontwaken.

De Vlaamse sprinter was aan het drinken toen hij door een gat reed en over de kop sloeg. De schade van de crash is een zware hersenschudding, een klaplong, een bloeding in de long, breuken in het gezicht en drie gebroken ribben. “Een nieuwe CT-scan heeft uitgewezen dat Kris geen bijkomende hersenletsels heeft naast de zware hersenschudding die hij gisteren (zaterdag, red.) opliep”, schrijft de teamarts op de website van zijn ploeg.

“Verder onderzoek heeft aangetoond dat Kris naast een bloeding in de long ook een klaplong opliep, naast de breuken in het gezicht en van de drie ribben, waarvan eerder al melding gemaakt. Om het longletsel onder controle te houden is gisterenavond een drain aangebracht. Momenteel bevindt Kris zich nog in een kunstmatige coma. Vanaf heden zal de verdovingsmedicatie voorzichtig afgebouwd worden waardoor verwacht kan worden dat hij binnen 24 tot 48 uur zal ontwaken. Het is nog te vroeg om voorspellingen te doen over repatriëring of operatieve ingrepen. We bekijken de situatie dag per dag.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
31 augustus 2015 09:36
Gelukkig!
31 augustus 2015 09:50
Dat is ook goed nieuws!
31 augustus 2015 09:50
Blij om te horen, snel herstellen en komend jaar hard terug komen.
31 augustus 2015 10:33
Laat hem eerst maar eens herstellen, en dan gaan we het hebben over eventueel terug komen, ik denk dat dat de minste zorg is nu
31 augustus 2015 12:09
Je moet ook maar afwachten of hij überhaupt goed uit zijn kunstmatige coma komt. Er kunnen van allerlei complicaties optreden, zoals niet goed meer kunnen praten of gedragsverandering.

Ik zeg niet dat dit zo zal zijn, de kans dat hij volledig herstelt is zeker aanwezig. Maar laten we a.u.b. nog iet praten over een comeback. Gewoon hopen dat het allemaal goed komt met Kris.
31 augustus 2015 12:15
Die is behoorlijk toegetakeld, het blijft een verschrikkelijke situatie. Dag per dag bekijken en zeker nog niet gaan juichen.

@redactie
het kan aan mij liggen hoor, maar die foto bij dit artikel vind ik wel een beetje raar.
31 augustus 2015 12:33
Gelukkig maar. Eerst goed herstellen en zijn tijd nemen om dat te doen en dan pas denken aan een comeback.
31 augustus 2015 12:43
Blijft toch verschrikkelijk hoor. Het kan mijn niet schelen of hij ooit nog op een fiets zit, als hij maar goed herstelt van deze zware verwondingen.
31 augustus 2015 13:15
aparte foto bij dit bericht!
31 augustus 2015 16:54
Is dit foto van boeckmans na dat die een koers heeft gewonnen? Dan vind ik het best kunnen omdat het een foto is van een blij moment. En onder de foto staat foto : aso
31 augustus 2015 22:15
Lees zojuist dat ze hem nog een week in coma houden, vandaag geprobeerd om hem te laten ontwaken maar nog te veel last met zelfstandig ademen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.