Geen enkele twijfel meer bij Tadej Pogacar over wel of niet deelnemen aan Vuelta a España
Pogacar tijdens de Vuelta van 2019 - foto: Cor Vos
maandag 22 juli 2024 om 08:33

Geen enkele twijfel meer bij Tadej Pogacar over wel of niet deelnemen aan Vuelta a España

Tadej Pogacar is de eerste renner sinds Marco Pantani in 1998 die in één jaar de Giro én Tour heeft gewonnen. De Sloveen heeft nu de mogelijkheid om voor een historische triple te gaan, als hij ook nog aan de start verschijnt van de Vuelta. Maar dat gaat hij niet doen, bevestigde hij bij France 3.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Tijdens de persconferentie op de tweede rustdag van de Tour liet Pogacar de deur nog op een heel kleine kier. De kopman van UAE Emirates zei toen dat het ’99 procent’ zeker was dat hij niet zou deelnemen aan de Vuelta. Een week later is er helemaal geen twijfel meer.

“Ik ga niet naar de Vuelta, ook al is het een koers die ik erg leuk vind. Ik was er in 2019 en heb altijd al terug willen keren. Maar in mijn programma heeft de Tour de prioriteit. Misschien ga ik me volgend jaar concentreren op het rijden van de Tour en de Vuelta”, aldus Pogacar, die ook nog meegaf dat hij ooit misschien deel zal nemen aan Parijs-Roubaix. “Roubaix is een koers die ik leuk vind, hoewel het wel lastig voor me zal zijn. Mijn handen zijn namelijk zwak en ik weet niet of zij het aan zullen kunnen.”

Pogacar stond één keer eerder aan de start van de Vuelta. In 2019 maakte hij er zijn debuut in een grote ronde. Dat deed hij met drie ritzeges en een derde plaats in het eindklassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.