Geen goede signalen rond situatie Primoz Roglic: “Dit is verschrikkelijk”
foto: Cor vos
donderdag 11 juli 2024 om 19:41

Geen goede signalen rond situatie Primoz Roglic: “Dit is verschrikkelijk”

Primoz Roglic beleefde een dramatische dag in de Tour de France. De Sloveense klassementsrenner kwam ten val op tien kilometer van de streep en verloor meer dan twee minuten. “We zullen moeten luisteren naar ons medisch team”, vertelt sportief directeur Rolf Aldag aan CyclingWeekly.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het is natuurlijk verschrikkelijk. Onze kopman is gevallen, nadat dat gisteren ook al zo was. Primoz bereikte de finish wel, maar verloor tijd. Dat is nooit goed, dit wilden we vermijden”, is Aldag duidelijk. Roglic verloor uiteindelijk maar liefst twee minuten en 27 seconden. Het podium lijkt in een klap ver weg te zijn.

Aldag gaf verder mee dat Roglic foto’s is gaan laten nemen om te ontdekken of hij ernstige blessures heeft opgelopen. Verder verzekert hij dat de gele ambities en dromen van Roglic nu volledig van de baan zijn. “We zullen moeten luisteren naar ons medisch team. We zullen zien wat morgen brengt”, blijft Aldag nog op de vlakte over een mogelijke opgave.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.