Geen last van decompressie: wereldkampioen Pogacar is gemotiveerd voor Giro dell’Emilia
Van der Poel feliciteert de nieuwe wereldkampioen - foto: Cor Vos
donderdag 3 oktober 2024 om 13:11

Geen last van decompressie: wereldkampioen Pogacar is gemotiveerd voor Giro dell’Emilia

Tadej Pogacar zal zaterdag voor het eerst zijn regenboogtrui showen in wedstrijdverband. De Sloveen voert namelijk de selectie van zijn ploeg UAE Emirates aan voor de Giro dell’Emilia. En Pogacar is niet van plan om zomaar mee te rijden. “Dit is een van mijn favoriete periodes van het seizoen”, blikt hij vooruit.

“En dat zal nu nog specialer zijn als wereldkampioen. Wat er in Zürich gebeurde, was een droom voor mij. Wat er vanaf nu ook zal gebeuren, het maakt niet uit. We draaien als team een geweldig seizoen en we willen dat zeker doorzetten tot de laatste wedstrijd van 2024. We willen eindigen op een hoogtepunt.”

De Sloveen wil altijd en overal winnen, en zeker zijn eerste wedstrijd als wereldkampioen. Daar komt nog eens bij dat hij de Giro dell’Emilia nog nooit wist te winnen. Bij zijn drie eerdere deelnames noteerde hij een DNF en finishte hij twee keer als runner-up, achter respectievelijk Enric Mas (’22) en Primoz Roglic (’23).

Pogacar kan rekenen op een sterke ploeg, met Adam Yates (ook een gevaarlijke klant voor de overwinning), Juan Ayuso, Jay Vine en Rafal Majka als belangrijkste renners in steun. Nederlander Sjoerd Bax – bezig aan zijn laatste wedstrijden voor de ploeg – is ook van de partij, net als Alessandro Covi.

Pogacar zal de zege zeker niet op een presenteerblaadje krijgen. Met drievoudig winnaar Primoz Roglic, Remco Evenepoel, Enric Mas, Richard Carapaz, David Gaudu, Matteo Jorgenson, Tom Pidcock en Simon Yates staan er heel wat kandidaat-winnaars aan het vertrek.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.