Geen positieve coronatesten bij Bahrain Victorious: “Maar sommige renners voelen zich niet top”
Matej Mohoric - foto: Cor Vos
donderdag 11 juli 2024 om 12:46

Geen positieve coronatesten bij Bahrain Victorious: “Maar sommige renners voelen zich niet top”

Fred Wright buiten tijd, Pello Bilbao en Matej Mohoric op veertig minuten van de ritwinnaar: Bahrain Victorious beleefde gisteren niet zijn beste dag op weg naar Le Lioran. Volgens de laatste geruchten gaat er een virus rond binnen de ploeg. “We hebben getest en er zijn geen positieve covid-testen”, geeft Mohoric aan bij Sporza.

De wielersport is soms onverbiddelijk. Fred Wright kan erover meepraten na de elfde etappe van de Tour de France. De Britse coureur van Bahrain Victorious kwam al vroeg in de problemen, waarna hij de hele dag eenzaam voor de bezemwagen doorbracht. Hij eindigde uiteindelijk buiten de tijdslimiet.

De Brit was niet de enige renner van Bahrain Victorious die het lastig had op weg naar Le Lioran. Ook Matej Mohoric en Pello Bilbao – vorig jaar nog zesde in het eindklassement van de Tour – moesten al bijzonder vroeg afhaken. De Sloveen en Spanjaard kwamen bijna veertig(!) minuten na de binnenkomst van ritwinnaar Jones Vingegaard over de finish.

Heeft een virus de renners van Bahrain Victorious te pakken gekregen? “We hebben getest en er zijn geen positieve covidtesten”, reageerde Mohoric voor de start van de twaalfde etappe. “Maar sommige renners voelen zich inderdaad niet top. We moeten afwachten of het voorbijgaat. Ik voelde me zelf niet goed na rit zes, maar nu gaat het beter.”

In de Ronde van Frankrijk lijkt er momenteel een virus rond te waren en dus neemt EF Education-EasyPost het zekere voor het onzekere. De renners van de Amerikaanse formatie reden met mondkapjes naar de start in Aurillac. Ook bij Bahrain Victorious neemt men nu voorzorgsmaatregelen. “Dat doe je beter als je je niet 100 procent voelt, hé”, aldus Mohoric.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.