Geen Tour de France voor Kasper Asgreen
foto: Cor Vos
zondag 23 juni 2024 om 20:20

Geen Tour de France voor Kasper Asgreen

Kasper Asgreen zal dit jaar niet deelnemen aan de Tour de France. De Deen heeft van zijn ploeg Soudal Quick-Step te horen gekregen dat hij dit jaar niet geselecteerd is voor La Grande Boucle. Dat vertelde hij aan het Deense TV2 na het Deens kampioenschap op de weg, waar Asgreen tweede werd.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De 29-jarige renner wilde niet ingaan op waarom hij niet geselecteerd is, maar geeft aan dat hij wel een reden heeft gekregen van zijn ploeg. De selectie van de Belgische formatie zal dit jaar vooral draaien om het klassement van Remco Evenepoel.

Vorig jaar won de voormalig winnaar van de Ronde van Vlaanderen nog een rit in de Tour. Toen schreef hij de achttiende rit met aankomst in Bourg-en-Bresse op zijn naam door zijn medevluchters te verslaan in de sprint. In de negentiende etappe werd hij ook nog tweede. Op het Deens kampioenschap moest hij zijn meerdere erkennen in Rasmus Pedersen van Decathlon AG2R La Mondiale Development.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.