Geen vakantie voor Wout van Aert na de Spelen: “Start over twee weken in de Vuelta”
foto: Raymond Kerckhoffs
zondag 4 augustus 2024 om 11:17

Geen vakantie voor Wout van Aert na de Spelen: “Start over twee weken in de Vuelta”

Wout van Aert staat op 17 augustus aan de start van de Vuelta a España. Dat heeft hij bevestigd in Paris by Night, een Belgisch praatprogramma over de Olympische Spelen. De Spaanse ronde stond deze winter al gepland voor de renner van Visma | Lease a Bike, maar door zijn val in Dwars door Vlaanderen veranderde er het nodige aan zijn programma. Zijn Vuelta-plannen zijn echter niet gewijzigd.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Van Aert zou in 2024 eigenlijk de Giro d’Italia en Vuelta a España doen, met tussendoor de Olympische Spelen in Parijs. De Giro moest hij echter missen na zijn val in Dwars door Vlaanderen. In plaats daarvan startte de 29-jarige renner in de Tour de France. Die wedstrijd gebruikte Van Aert als voorbereiding op de Olympische Spelen. In Parijs eindigde hij als derde in de tijdrit, terwijl hij in de wegrit belangrijk was voor winnaar Remco Evenepoel.

Na de Spelen in Parijs wacht er geen rustperiode, maar doet Van Aert de Ronde van Spanje (17 augustus tot en met 8 september). “Vakantie? Nee, over twee weken start ik in de Vuelta”, zei hij bij Paris by Night. Voor de Belg zal het zijn debuut zijn in de Vuelta.

Na de Ronde van Spanje rijdt Van Aert nog meerdere WK’s: het WK tijdrijden (22 september), het WK op de weg (29 september) en het WK gravel in Leuven (6 oktober).

Kuss en Uijtdebroeks
De exacte selectie van Visma | Lease a Bike voor de Ronde van Spanje is nog niet bekend. Wel lijkt het erop dat Sepp Kuss en Cian Uijtdebroeks de klassementskopmannen van het team zullen zijn. Zij bereiden zich komende week via de Ronde van Burgos voor op de Vuelta. Van Robert Gesink is bekend dat hij zijn carrière af zal sluiten in de Ronde van Spanje.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.