Geen verrassingen: Remco Evenepoel en Lotte Kopecky winnen Kristallen Fiets
foto: Cor Vos
woensdag 16 oktober 2024 om 09:57

Geen verrassingen: Remco Evenepoel en Lotte Kopecky winnen Kristallen Fiets

Met het einde van het wielerseizoen in zicht, is het tijd voor de jaarlijkse prijsuitreikingen. In België was dinsdagavond al de uitreiking van de Kristallen Fiets. Er waren weinig verrassingen: bij de mannen ging Remco Evenepoel er met de prijs vandoor, bij de vrouwen werd Lotte Kopecky in het zonnetje gezet.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Evenepoel – die vanwege hoge koorts niet aanwezig was op het gala – won al voor de vierde keer de Kristallen Fiets. Met vier titels staat de nog altijd maar 24-jarige renner op gelijke hoogte met Tom Boonen, Phillippe Gilbert en Greg Van Avermaet. “Kleine coureurs, hé”, grapt hij in een videoboodschap. “Dat zijn natuurlijk hele mooie namen om bij aan te schuiven. En misschien krijg ik in de nabije toekomst wel de kans om absolute recordhouder te worden.”

In totaal boekte Evenepoel in 2024 negen zeges. Dat waren er iets minder dan in 2022 (vijftien) en 2023 (dertien), maar hij won wel vooral grote wedstrijden, waaronder tweemaal op de Olympische Spelen en – voor een tweede keer – het WK tijdrijden. Ook eindigde hij bij zijn debuut in de Tour de France (3e) meteen op het eindpodium.

Bij de vrouwen kregen we ook geen verrassende winnaar met Lotte Kopecky. De Belgische was niet aanwezig op het gala om de prijs in ontvangst te nemen, aangezien ze de komende dagen in actie zal komen op het WK baanwielrennen, maar liet wel even van zich horen. “Ik kan volgend jaar niet beter doen dan dit… Maar ik zal er wel alles aan doen om hetzelfde niveau te behalen, dat is uiteindelijk de enige factor die je zelf in handen hebt”, citeert Het Laatste Nieuws.

Lotte Kopecky kende weer een grand cru-jaar – foto: Cor Vos

Kopecky won in 2024 weer de nodige prestigieuze wielerwedstrijden. In het voorjaar was ze de sterkste in de UAE Tour Women, Strade Bianche en Parijs-Roubaix en ook in de daaropvolgende koersmaanden was ze buitengewoon succesvol, met eindwinst in de Tour of Britain, twee Belgische titels en een Europese titel, een tweede plek in de Giro d’Italia, brons in de olympische wegrit, een tweede wereldtitel op de weg, eindzeges in de Tour de Romandie Féminin en de Simac Ladies Tour en winst in de Women’s WorldTour.

Er werden nog meer prijzen uitgereikt op het gala van de Kristallen Fiets. De prijs voor beste Belgische belofte ging – zoals verwacht – naar Jarno Widar. De Kristallen Zweetdruppel, de prijs voor beste knecht, is dan weer voor Justine Ghekiere. Sven Vanthourenhout mocht in Kruisem dan weer zijn tweede Kristallen Fiets voor beste ploegleider in ontvangst nemen.

Winnaars Kristallen Fiets

Kristallen Fiets mannen: Remco Evenepoel
Kristallen Fiets vrouwen: Lotte Kopecky
Kristallen Fiets beste belofte: Jarno Widar
Kristallen Fiets beste ploegleider: Sven Vanthourenhout
Kristallen Zweetdruppel: Justine Ghekiere

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.