Geen wheelie challenge en pizza’s: Tour de Tietema niet in Tour de France
zaterdag 6 juli 2024 om 08:37

Geen wheelie challenge en pizza’s: Tour de Tietema niet in Tour de France

Voor het eerst in jaren is Tour de Tietema niet bij de Tour de France. De mannen achter het YouTube-kanaal hebben het te druk met hun gelijknamige ProTeam. Dit jaar dus geen wheelie challenge en pizza’s uitdelen op de slotdag.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Zoek dus niet naar Bas Tietema, Josse Wester en Devin van der Wiel in en rondom de Tour. Ze zijn er niet. Voor de mannen achter het YouTube-kanaal is het produceren van dagelijkse videos vanuit Frankrijk dit jaar niet te combineren met het managen van een wielerploeg.

Vijf jaar geleden, in de Tour van 2019, waren ze er voor het eerst bij. Met hun kenmerkende video’s, waarin ze uiteenlopende uitdagingen en opdrachten uitvoeren, veroverde ze in mum van tijd het wielerpubliek.

Het succes van het YouTube-kanaal resulteerde vorig jaar in een eigen continentale wielerploeg. Dit jaar is TDT-Unibet gepromoveerd tot ProTeam met een selectie van 21 profrenners.

Op Instagram geven ze op een ludieke manier meer tekst en uitleg. “Het past gewoon echt niet deze maand”, zegt Tietema in de video. De wielerploeg is op dit moment actief in de Ronde van Oostenrijk (2 tot 7 juli) en in de Roemeense rittenkoers de Sibiu Tour (6 tot 9 juli), die vandaag begint.

Het is overigens niet uit te sluiten dat ze dit jaar toch nog hun gezicht laten zien in Frankrijk. In welke vorm dat gaat zijn is vooralsnog onduidelijk.

De grote droom van de mannen is met hun eigen wielerploeg deelnemen aan de Tour de France. In 2026 hopen ze er weer bij te zijn, maar dan dus met hun eigen team aan de start.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.