Gehavende Bouwman strijdend ten onder in Coppi e Bartali
foto: Marcel Koch
zaterdag 24 maart 2018 om 19:40

Gehavende Bouwman strijdend ten onder in Coppi e Bartali

Koen Bouwman verspeelde vandaag zijn derde plaats in het algemeen klassement in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. De Achterhoeker van LottoNL-Jumbo kwam in de tweede groep binnen, op één minuut en zes seconden van ritwinaar Lawless. “Het brak net voor ons”, vertelt Bouwman op de website van zijn ploeg.

“De etappe van vandaag leek makkelijk, maar dat was het zeker niet. Er stond namelijk veel wind en er waren open vlaktes, waardoor er waaiers werden gevormd. Helaas brak het net voor ons. We hebben veel kracht gestoken in de achtervolging, maar we kwamen niet meer terug. Jammer dat Powless en ik een goed klassement nu kunnen vergeten”, vertelt een teleurgestelde Bouwman, die nu achtste in het klassement staat.

Toch is Bouwman blij dat hij überhaupt kon starten vandaag. De blonde klimmer kwam namelijk gisteren ten val, waardoor hij meerdere tanden brak: “Ik had niet gedacht dat ik vandaag kon starten. Zeker niet omdat ik gisteren zo lang in het ziekenhuis heb gelegen. Afgelopen nacht kon ik zelfs niet eten of drinken, dus mijn voorbereiding op de etappe van vandaag was verre van ideaal.”

Morgen eindigt de Settimana Internazionale Coppi e Bartali met een tijdrit over 12,5 kilometer.

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
24 maart 2018 19:45
voor mij blijft hij een held. wel gek dat ze niet besloten om in ieder geval Powless iemand mee te geven om voorin te blijven
24 maart 2018 19:49
Hoe dan ook zullen de youngsters van LTJ via deze ronde de nodige wdstrijdervaring hebben opgedaan.
24 maart 2018 19:55
Dat de goede klassering wordt verspeeld als gevolg van de valpartij is niet meer dan logisch, maar door slecht positie kiezen is typerend voor TLJ.
24 maart 2018 20:38
Wat een bullshit wordt er toch verkondigd in de reacties van tijd tot tijd. Nederlanders vallen schijnbaar veel meer dan de rest, TLJ is altijd slecht in positie kiezen... mensen lijken niet te snappen dat dit referentiekader is. Er rijden relatief veel Nederlanders op het hoogste niveau en als Nederlanders ligt onze focus voornamelijk op Nederlanders. Britten, Spanjolen, Italianen vallen net zo veel en zitten net zo vaak net op het verkeerde moment in een verkeerde positie.

Teleurstelling over resultaten lijkt me gezond, maar interpreteer dan op zn minst de situatie correct. Want deze scorebord journalistiek van een aantal reageerders is behoorlijk trieste vormen aan het aannemen.
24 maart 2018 20:38
Hij is en blijft een kanjer voor mij, maar ik vind 't ook mager, dat TLJ niet bij de les was bij de waaiervorming. Daarmee is ook de goede klassering van Powless om zeep geholpen.
24 maart 2018 20:39
En betreffende de prestaties van TLJ kan je mijns inziens alleen maar lovend zijn. Jonge ploeg en pakken door een onhandigheid van Bouwman net geen tweede etappe en een relatief zekere eindoverwinning. Er zijn teams die het een stuk minder doen dit rondje
24 maart 2018 20:42
Toch wel opvallend ergens, weer een Nederland talent, vallen als het erom gaat.

Wat maakt Nederlandse renners zo'n slechte stuurmannen?
24 maart 2018 20:47
@ruben: Wat wiebipedia zegt. En ik denk dat TLJ gewoon met z'n allen bij Bouwman is gebleven en dat alleen Powless echt de slag gemist heeft.
Goede uitslag ook van Liepins. Echt zonde dat die Letse ploeg gestopt is, maar wel leuk dat de grootste talentje zich nu bij verspreid hebben over de Europese CT's en daardoor toch vaker in dit soort wedstrijden meedoen ipv in Oost-Europa en China.
24 maart 2018 21:01
@Verweggistan
Leuk, maar nu leg je 't balletje bij Powless. Sierk-Jan de Haan heeft de situatie niet goed beoordeeld. Die dacht kennelijk het wordt makkelijke etappe en morgen komt de tijdrit.
24 maart 2018 21:38
Ruben_
Nederlandse renners zijn helemaal geen slechte stuurmannen.
24 maart 2018 21:42
bikkel
24 maart 2018 22:30
@Kelderfan
Leuk, maar nu leg 't balletje bij De Haan. Richard Plugge heeft de situatie niet goed beoordeeld. Die dacht kennelijk het wordt een makkelijke rittenkoers en dat redden ze wel.
24 maart 2018 22:58
zoetemelk viel ook wel eens
24 maart 2018 22:59
@EmPeHa
ja, dat zal 't zijn.
24 maart 2018 23:18
De Dirk Kuyt van het wielrennen!
25 maart 2018 10:02
Dat TLJ bij Koen bleef, daar vind ik wel wat voor te zeggen.

Dat TLJ goed presteert vind ik grote onzin als je naar prestaties tot nu kijkt. Ze doen het ook niet heel slecht. Hopen op een goede dag van Groenewegen vandaag!
25 maart 2018 11:44
Dat Bouwman zonder val gewonnen had is verre van zeker natuurlijk, zat continu om te kijken en liep niks uit. Komen inhoudelijk gewoon tekort als het erom gaat spannen, niks mis mee met zo'n bescheiden budget.
25 maart 2018 19:13
Hij breekt hier gewoon door, als je met Rosa en Mollema kunt meestrijden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.