Geklopte Olav Kooij na NK: “Geen slechte koers gereden”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 23 juni 2024 om 17:56

Geklopte Olav Kooij na NK: “Geen slechte koers gereden”

Olav Kooij moest op het Nederlands kampioenschap genoegen nemen met een tweede plaats achter winnaar Dylan Groenewegen. Visma | Lease a Bike, de ploeg van Kooij, reed een actieve koers, maar dat bleek niet genoeg te zijn voor de titel. “We hebben het op verschillende manieren geprobeerd”, zei hij bij de NOS.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In de beslissende sprint bleek Groenewegen oppermachtig en sprintte Kooij op een flink gaat. “Dylan ging best vroeg aan en pakte gelijk een paar lengtes. Ik voelde gelijk dat ik niet bij machte was om dat nog goed te maken. Misschien was ik een beetje verrast, ik wilde van achter komen, maar de sprint begon best vroeg”, aldus de 22-jarige renner.

Over of hij Groenewegen wel had kunnen kloppen als hij snel had gereageerd is Kooij echter ook niet zeker. “Het is ook nog een kwestie van de benen hebben. Vandaag heb ik niet veel last gehad van die gestootte knie, dus dat mag geen excuus zijn”, zei de sprinter, die vorige maand nog een rit won in de Giro d’Italia.

Ploegenspel
Ondanks het numerieke overwicht wist Kooijs ploeg de titel niet binnen de gelederen te houden. “We kwamen hier voor de titel. We hebben op verschillende manieren geprobeerd om het naar ons toe te trekken en we hadden het steeds redelijk onder controle. Het was wel lastig om het overzicht te houden, maar we hebben zeker geen slechte koers gereden”, besloot hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.