Gemengde gevoelens bij Danny Stam na val Demi Vollering: “Pleister op de wonde dat Vas wint”
donderdag 15 augustus 2024 om 16:34

Gemengde gevoelens bij Danny Stam na val Demi Vollering: “Pleister op de wonde dat Vas wint”

SD Worx-ProTime-baas Danny Stam beleefde een dubbele dag tijdens de vijfde etappe van de Tour de France Femmes 2024. Hij zag zijn kopvrouw en geletruidraagster Demi Vollering hard ten val komen in de laatste vijf kilometer, maar ook dat Blanka Kata Vas de ritzege boekte. Na afloop doet hij zijn verhaal bij de NOS.

“Het waren een paar hectische, laatste kilometers, laten we het daar op houden”, zucht Stam. “We hadden de koers goed onder controle en we zouden voor Lorena Wiebes gaan. Op een kleine zes kilometer voor het einde hoorden we via de radio over een valpartij. Het was voor ons een blinde bocht, wij konden niet zien wat er was gebeurd. Over de radio hoorden we wel ‘SD Worx-ProTime’, maar geen gele trui.”

Niamh Fisher-Black gaf zelf via haar oortje aan dat zij bij de valpartij lag. “We sprongen toen uit de auto en plots stond Demi daar. We werden er door verrast. Snel daarna hebben we Mischa Bredewold nog laten wachten, maar op dat moment was het nog heel kort naar de finish toe. Bovendien was er weinig overzicht en dus geen ruimte om rensters te laten wachten. En als je Lorena laat wachten, rijdt Demi in de laatste anderhalve kilometer haar ook weer los.”

De grote vraag is hoe het met Vollering is, die geëmotioneerd over de streep kwam met in ieder geval een schaafplek op haar bil. “Ik heb haar nog niet gesproken. Op het eerste oog denk ik dat het meevalt, want ze knalde goed omhoog in de laatste anderhalve kilometer. Haar achterstand zou onder normale omstandigheden te repareren moeten zijn. Maar het is wel lekker dat we winnen. Fantastisch hoe Vas het afmaakt. Dit is een pleister op de wonde.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.