Geraint Thomas gaat in komende Giro d’Italia de strijd aan met Evenepoel
foto: Cor Vos (archief)
maandag 12 december 2022 om 18:57

Geraint Thomas gaat in komende Giro d’Italia de strijd aan met Evenepoel

Geraint Thomas was al van plan om in 2023 de Giro d’Italia te rijden, maar is nu helemaal zeker van zijn zaak. De Tourwinnaar van 2018 heeft via Twitter zijn deelname bevestigd. Thomas zal in de komende Ronde van Italië de degens kruisen met onder meer Remco Evenepoel.

Het parcours van de komende Tour de France werd onlangs bekendgemaakt en het geringe aantal tijdritkilometers bevalt Thomas niet. De coureur van INEOS Grenadiers was daarentegen wel enthousiast over het parcours van de komende Giro d’Italia. “De Giro is wat minder intens, er heerst een bepaalde sfeer. Ik zou er graag nog een keer rijden”, liet hij vorige maand nog optekenen in gesprek met Cyclingnews.

Thomas reed de Giro al vier keer. De laatste twee keer, in 2017 en 2020, haalde hij de finish niet vanwege een valpartij. “Het is een koers waar ik altijd van genoten heb, ook al ben ik de laatste twee keer letterlijk uitgevallen. Het zou mooi zijn om terug te keren en de koers uit te rijden. Ik zit nog steeds een beetje met het gevoel: wat als? In 2020 had ik het gevoel heel goed in vorm te zijn. (…) Ik zou heel graag hebben gezien hoe ik het die ronde zou hebben gedaan.”

Welke ambities Thomas heeft voor de Giro, kon hij in het interview met Cyclingnews nog niet zeggen. “Ik moet gewoon zo goed als mogelijk naar de Giro gaan. Of dat resulteert in rijden voor etappes of een klassement, is afwachten. Maar ik zou de Giro heel graag doen. Ik zou het op dezelfde manier moeten aanpakken als de afgelopen Tour: gewoon erheen gaan in de best mogelijk vorm en dan kijken hoe het gaat.”

Duel met Evenepoel? 
Thomas zal het in Italië moeten opnemen tegen enkele sterke tegenstanders, en dan met name Remco Evenepoel. De regerende wereldkampioen hoopt in de Giro een gooi te doen naar de eindzege, nadat hij dit jaar al de beste was in de Vuelta a España. Ook van Thibaut Pinot, Damiano Caruso, Jack Haig en Eddie Dunbar is het zeker dat ze zullen deelnemen aan de Giro. João Almeida heeft eveneens oren naar een nieuwe Giro-deelname.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.