Geraint Thomas weet niets over situatie Tom Pidcock: “Het is gewoon niet goed, hè?”
Pidcock tussen Thomas en De Plus in tijdens de openingsrit in de Tour de France - foto: Cor Vos
maandag 14 oktober 2024 om 10:50

Geraint Thomas weet niets over situatie Tom Pidcock: “Het is gewoon niet goed, hè?”

Er heerst momenteel een koude oorlog tussen INEOS Grenadiers en ‘hun best betaalde renner’ Tom Pidcock. De jonge Brit leeft al enige tijd in onmin met de ploegleiding en werd vrijdagavond in extremis uit de selectie voor de Ronde van Lombardije gehaald. Opvallend, want in de Giro dell’Emilia was hij een week eerder nog tweede. “Ik weet ook niet wat er aan de hand is”, vertelt Geraint Thomas bij Eurosport.

De sportzender laat een videocall zien tussen ploegmaats Thomas en Laurens De Plus, als het onderwerp Pidcock passeert. “Veel mensen vragen naar zijn situatie. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik niet weet wat er aan de hand is. Wat ik wel weet: Tom is de beste betaalde renner in de ploeg. Het mag duidelijk zijn dat het echt een crap situation is”, zucht Thomas. “Tom is niet blij en het team ook niet. Hoe het zo ver is gekomen? Dat weet ik niet. Maar de mensen rondom Tom, helpen hem in mijn ogen niet.”

G – in mei nog derde in de Giro d’Italia en als oud-winnaar van de Tour de France en olympisch goud op de baan een grote vedette in het Britse wielrennen – verbaast zich over de situatie. “Tom had een goede kans om het zaterdag goed te doen in de Ronde van Lombardije. Ik zag dat Zach (ploegleider Zakkari Dempster, red.) had gezegd dat het een management call was en niet eentje die genomen is op basis van Toms conditie. Daar (management, red.) weet ik alvast niets vanaf. Wij zijn maar renners.”

“Wat weten wij nu van management?”, vraagt Thomas aan De Plus, om vervolgens verder te gaan. “Het is gewoon niet goed, hè? Al de bullshit aan de kant geschoven, Tom is een groot talent”. Vorige week werd wel duidelijk dat Pidcock – die nog bij INEOS Grenadiers een contract heeft tot eind 2027 – gesprekken voert met het Zwitserse ProTeam Q36.5 Pro Cycling. Ook is zijn naam de laatste maanden meermaals gelinkt aan Red Bull-BORA-hansgrohe, maar onze bronnen hebben dat altijd ontkend.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.