zondag 23 juni 2024 om 13:39

Gerben Thijssen start zonder druk op BK: “Ik zit op schema voor de Tour”

Video Twee keer derde, dat waren de kortste resultaten van Gerben Thijssen in de zeven sprints die hij recent afwerkte. De sprinter van Intermarché-Wanty wil daar nog geen al te grote conclusies uit trekken, zo vertelt hij voor de start van het BK wielrennen in Zottegem voor de camera van WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het BKparcours in Zottegem is niet meteen op maat van de sprinters geschreven, maar sterke snelle mannen kunnen wel voor de prijzen meedoen, is de verwachting. “Het plan is om zo veel mogelijk te volgen en zo weinig mogelijk kruit te verschieten. Ik wil zo economisch mogelijk in de finale proberen te geraken en dan gaat het heel lastig zijn”, verwacht Thijssen.

“De wedstrijd gaat al vroeg openbreken. Je hebt veel sterke blokken, of toch grote blokken, daarom niet per sé altijd sterk. Veel ploegen hebben verschillende renners en zo gaat het sowieso een lastige koers worden. Veel renners gaan willen koersen, dat is nadeel van de sprinters. Ik ga me afwachtend achterin houden en dan zien waar we komen.”

Welke conclusies mogen we uit de prestaties van Thijssen in de ZLM Tour en Baloise Belgium Tour trekken? “Ik ben goed uit de Baloise Belgium Tour gekomen. Ik was heel moe tijdens die rittenkoers, maar ik heb dan speciaal de combinatie ZLM Tour en Belgium Tour gemaakt om in orde te zijn voor de Tour. Ik denk dat ik dat wel nodig had, maar dat het een goed blok was.”

Resultaten
Toch waren de resultaten niet altijd aanwezig bij Thijssen. “Dat klopt, we zetten alles op de Tour. Vandaag hetzelfde: ik wil mij vooral amuseren, met open vizier en zonder druk koersen. En dan vanaf volgende week komt er weer druk bij kijken. Ik geniet er ook van om eens zonder druk te kunnen koersen vandaag. Gewoon mijn ding doen en zo ver mogelijk geraken.”

“We hebben veel vertrouwen voor de Tour. De sprints gingen goed, vooral die in Scherpenheuvel. De andere, daar kunnen we soms de lead out nog wat veranderen. We hebben wel een heel goede ploeg. Het zit wat in de kleine details, dat is wel leuk, want het ligt nu soms nog aan mij. Dat gaat beter moeten en dan zijn we enorm klaar voor de Tour. Mike Teunissen wordt mijn laatste man, maar we kunnen ook Biniam Girmay uitspelen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.