Gerdemann beste klimmer voor eigen publiek
zaterdag 30 augustus 2008 om 16:33

Gerdemann beste klimmer voor eigen publiek

Vandaag werd in Duitsland de koninginnerit verreden. De Duitse toeschouwers zagen dat Linus Gerdemann van Columbia met de eer ging strijken. Achter hem eindigden ploeggenoot Thomas Lövkvist en Janez Brajkovic (Astana). Vanzelfsprekend mocht Gerdemann na de etappe ook de leiderstrui aantrekken.

De etappe ging van Kitzbühel naar wintersportplaats Hochfügen over 178 km. Hij begon met een ontsnapping van vier man, zonder een echt bekende naam. Deze mannen werden aan de voet van de slotklim al bijgehaald. Hier gooiden de mannen van Team Columbia het tempo omhoog om Gerdemann in een zetel naar boven te brengen. Hun opzet slaagde al snel, er bleven uiteindelijk maar vijf man over: Gerdemann, Lövkvist, Mollema, Caucchioli en Marcus Fothen.

Nadat één van de Duitsers, Fothen, moest lossen ging ook Mollema eraf. Gerdemann besloot toen dat het tijd was om eens flink aan de boom te schudden. Cauchiolli, gevolgd door Rujano en Brajkovic, zette de achtervolging weer op poten. Maar Gerdemann was verdwenen, en zelfs materiaalpech kon hem niet meer stoppen. Gerdemann kreeg namelijk een deel van zijn fiets in zijn ketting waardoor zijn fiets niet meer soepel liep. De 25-jarige Duitser durfde niet van fiets te wisselen en bleek goed gegokt te hebben, want hij hield zijn voorsprong intact. Een handvol seconden achter hem spurtte Lövkvist voor Brajkovic naar plaats nummer twee, om het Columbia-feest te voltooien.

Uitslag 1e etappe Deutschland Tour :
1. Linus Gerdemann (Duitsland/Columbia) in 4u42m54s
2. Thomas Lövkvist (Zweden/Columbia) 16s
3. Janez Brajkovic (Slovenië/Astana) 16s
4. Pietro Caucchioli (Italië/Credit Agricole) 50s
5. José Rujano (Venezuela/Caisse d’Epargne) 50s
6. Bauke Mollema (Rabobank) 50s
7. Eros Capecchi (Italië/Scott) 1m13s
8. Johan Tschopp (Zwitserland/Bouygues) 1m13s
9. Andrea Noé (Italië/Liquigas) 1m13s
10. Daniele Navarro (Spanje/Astana) 1m13s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.