Gesink ambitieus voor de Tour: “Ik ben lichamelijk in orde”
vrijdag 19 juni 2015 om 09:18

Gesink ambitieus voor de Tour: “Ik ben lichamelijk in orde”

Na een periode die op zowel sportief als persoonlijk vlak bepaald niet gemakkelijk was, rijdt Robert Gesink momenteel de Ronde van Zwitserland. Het is nog moeilijk om aan te geven hoe goed de vorm zal zijn voor de Tour de France, maar de ambities zijn er.

De beklimming van de Rettenbachgletsjer was een pittige test voor Gesink, die er twee minuten en 27 seconden verloor op ritwinnaar Thibaut Pinot. “Zo’n klim liegt natuurlijk niet”, zei Gesink tegenover de NOS. “Het is bijna drie kwartier volle bak, van onder tot boven. Aan het begin ging het wat hard en daar had ik wat moeite mee. Later vond ik mijn tempo heel goed.”

Of Gesink nu goed in vorm zal zijn voor de Tour, durft hij niet te zeggen. “Het zegt veel over deze klim, maar verder heel weinig.” Gesink zou graag willen gaan voor een notering in de top tien tijdens de Tour. “Ik ben al eens vierde geworden in de Tour en nu lichamelijk in orde”, zei hij. “Ik voel me fit en als je niet ambitieus aan een grote ronde begint, wordt het moeilijk om überhaupt een resultaat neer te zetten.”

RIDE Magazine
162 Reacties
1 2 3 7
19-06-2015 09:20
“Ik ben al eens vierde geworden in de Tour en nu lichamelijk in orde”
Is dat een foutje van de redactie of eentje van Robert zelf? Zelfs met het schrappen van Contador uit de uitslag in 2010 strandt ie op een vijfde plek.
19-06-2015 09:23
Ik denk dat ze menchov ook hebben geschrapt
19-06-2015 09:23
@Grobbel: Denis Menchov is ook geschrapt volgens wikipedia
19-06-2015 09:24
@Grobbel
Ook Menchov werd achteraf uit de uitslag geschrapt. Dus officieel is Gesink nog een plaats opgeschoven en staat hij uiteindelijk op vierde plaats.
19-06-2015 09:27
Klinkt als een goede instelling! Realistisch en ambitieus!
19-06-2015 09:28
nou, misschien wordt hij wel 20e, en worden de eerste 17 over een paar jaar geschrapt, staat hij toch mooi op het podium. ;)
19-06-2015 09:30
Als hij zelf van mening is, dat hij vierde is geworden in de Tour heeft hij een bord voor zijn kop. Iedereen heeft gezien dat hij zesde is geëindigd in 2010. Al hebben anderen doping gebruikt, dat doet voor mij niets af aan de uitslag. Wat betreft dit jaar zie ik het somber in, het zal wel een nietszeggende twaalfde plaats gaan worden als hij Parijs haalt tenminste.
19-06-2015 09:31
Ah, dat Menchov ook echt was geschrapt wist ik niet. Op de officiële toursite hebben ze overigens de tweede plek maar gewoon leeggelaten, dus er is niemand officieel een plekje door het schrappen van Menchov meer opgeschoven:
http://www.letour.fr/HISTO/us/TDF/2010/index.html
19-06-2015 09:37
Tja meestal valt er wel zo'n rits tussenuit dat die wel top 15 zal rijden en misschien wel richting de top 10 maar moet die dat wel willen? Hij lijkt nog niet de vorm te hebben die hij vorig jaar had in de Vuelta en die vorm lijkt er ook niet zo 1 2 3 aan te komen als je bekijkt dat die sinds Romandië eigenlijk nog niets verbeterd is... Maar ik laat me graag positief verassen!
19-06-2015 09:37
Het meenemen van achteraf geschrapte renners in je communicatie naar de pers toe vind ik niet best en al hé-le-máál niet wanneer er een ex-ploegmaat van je tussen zit. Als team hebben ze gevochten voor de podiumplaats van Menchov en je dient je prestaties als ondernemin te verdedigen zoniet in ieder geval niet af te vallen. Wanneer je als 6e finisht ben je gewoon 6e, gelijke prestatie als Mollema 2013.
19-06-2015 09:42
Lol, het maakt niet uit wat die gozer zegt, er valt altijd wel iemand over op Wielerflits ;)

Als Gesink z'n niveau van de Vuelta van vorig jaar haalt zit top-10 er zeker in. Maar z'n voorbereiding is bepaald niet indrukwekkend, sinds Romandie lijkt er helemaal geen vooruitgang te zijn.
19-06-2015 09:45
Die klim liegt inderdaad niet.. en het zegt veel Gesink. Met ambitie starten is goed, maar ik mis de wijsheid die Dumoulin wel heeft momenteel. Hopelijk lukt het Gesink om die top 10 te rijden. Maar als hij zn tempo op de tweede helft van de klim goed vond.. wat denkt hij dan van Tom? want die ging dat stuk harder dan Robert.

En 6e is 6. een plek leeglaten is geloof ik het beste zoals Gobbel beschrijft.
19-06-2015 09:47
Van het jonkie dat in 2007 3e werd op de Rettenbach tot de ervaren prof die nog slechts in de subtop meekan. Er is helaas veel mis gegaan in de carriere van Robert.
Met hangen en wurgen en wat geluk zit er inderdaad nog wel een top 10 plek in de Tour in. Maar als ik terugdenk aan zijn grootse duels met Valverde in de Vuelta 2009 is dat slechts een schrale troost.
19-06-2015 09:52
Gesink praat over ambitie, maar is al jaren blijven hangen en wordt op achterstand gereden door 'kleinere' renners dan hij. Of hij moet na zijn valpartijen nooit meer fysiek de oude zijn geworden, of - en dat denk ik persoonlijk - hij neemt zijn beroep anders op dan vroeger. Hij geeft zelf aan weinig koersdagen in de benen te hebben; waarom is hij dan niet naar de Giro gegaan? Niet om te winnen of zo, maar wel om wedstrijdhardheid en koersbenen te krijgen... dan een hoogtestage en dan Zwitserland en je bent een stuk verder. Ik vind al jaren dat hij te weinig koersdagen maakt. Toen hij vroeger meer dagen reed, had hij veel meer inhoud en verzwakte hij minder snel. Zolang zijn ploegleiders en trainers en hijzelf dat niet gaan inzien, is het een kansloze missie om hem op het niveau te krijgen dat hij zou kunnen hebben. Hij neemt nu genoegen met te weinig. Als Peraud en Pinot en Valverde het podium (bijna) kunnen halen, hoort hij dat ook te kunnen. Dát is ambitie! Top tien is ambitieloos!
19-06-2015 09:53
Gesink bashers united weer deze morgen. Maakt niet uit wat hij zegt geloof ik, het is eigenlijk nooit goed. Misschien haalt hij juist wel motivatie uit de in zijn ogen 4e plek of wil hij er juist een statement meemaken naar de buitenwereld en/of bewijzen dat hij nog een goede renner is. We kunnen er lang of kort over praten: we zullen het zien in de Tour. Vorig jaar reed hij in de aanloop naar de Vuelta nog als een natte krant om er vervolgens wel te staan in de Vuelta. En we moeten nu ook niet ineens doen alsof Dumoulin een rasklimmer is omdat hij 1 bergetappe zeer goed heeft gereden. Laat Tom dan maar eens top 10 rijden in een grote ronde, dan beginnen we pas met een zeer voorzichtige vergelijking.
19-06-2015 09:54
@JamesEvans2014, @RV

Ik snap jullie reactie echt niet. Als Gesink zelf weet schoon te hebben gereden dan is hij gewoon genaaid door zijn collega's die wel doping hebben gebruikt. Als hij dan nog niet eens mag zeggen dat hij 4e is geworden omdat wij op tv hebben gezien dat hij 6e is geworden is echt de wereld op zijn kop.
Stel Gesink wordt 2e in AGR en de winnaar wordt bij de finish betrapt op een ingebouwde motor. Dan is jullie redenatie dus "niet zeuren, hij was sterker op het moment van aankomst" dus je 2e plaats is terecht.
Als dat echt de redenatie is moedig ik Gesink voortaan aan ook doping te gebruiken.
19-06-2015 09:55
Quote van JamesEvans2014:
Als hij zelf van mening is, dat hij vierde is geworden in de Tour heeft hij een bord voor zijn kop. Iedereen heeft gezien dat hij zesde is geëindigd in 2010. Al hebben anderen doping gebruikt, dat doet voor mij niets af aan de uitslag.

Als JamesEvans2014 zelf van mening is, dat Gesink zesde is geworden in de Tour heeft hij een bord voor zijn kop. Iedereen heeft gezien dat er twee valsspelers uit de uitslag zijn verwijderd.

En wil je stoppen met het gebruik van woorden als iedereen? Je doet alsof iedereen het met je eens is, maar dat is absoluut niet waar en komt enorm betweterig over.
En je kan ook zelf een keer wielrennen tegen mensen met motortjes in de fiets en na afloop niet zeuren dat ze geschrapt moeten worden, want vals spelen mag gewoon.

OT: Ik heb vertrouwen in deze Tour van Gesink, vergeet niet dat hij nog wel wat beter zal zijn in de Tour, zijn voorbereiding deze winter was niet optimaal.

edit: Wat obikliki zegt dus.
19-06-2015 09:55
Even off topic (zou niet weten waar ik het anders moet zetten):
Ik kan in de zegestand van procyclingstats TLJ niet terugvinden in de top-100.
Kan het zijn dat ze nog geen 2 overwinningen hebben dit seizoen?
Ik herinner me 1 van Hofland (Californië??), en dat is het dan?
19-06-2015 09:57
@Vinyakke, klopt, kijk maar op de pagina van TLJ bij het kopje Victories
http://www.procyclingstats.com/team/Team_Lotto_nl_Jumbo_2015
19-06-2015 09:58
Tjonge jongen, het is ook nooit goed bij jullie he, je mag je mening geven maar de meeste van jullie zijn echt azijn zeikers, jullie maken je echt druk om dingen die je als je echt van wielrennen houd allang kan weten, dat de Nederlandse wielrenners onder de top zitten, maar dat is echt geen schande, nu is iedereen kritisch over gesink maar als hij weer eens een rit wint in Quebec of weet ik het waar ontploft iedereen op wielerflits, van wat een geweldige renner, om hem vervolgens weer de rest van het jaar veelste Kritisch te beoordelen.
19-06-2015 10:03
Go go Gesink... en al de Gesink bashers: lijkt me leuk om wielrennen te kijken met als doel iets te zien waarop je direct op Wielerflits eer iemand de grond mee in kan boren....

Ik zie in ieder geval een top-10 plaats best als een mogelijkheid, hij is nog niet helemaal op orde maar hij gaat vast tijdens de eerste week nog wat sterker worden. Uiteindelijk zal hij zelf el realistisch genoeg zijn om als hij niet fit genoeg is zijn doelen te verzetten. Maar geef hem wel even een beetje ruimte na alles wat hij heeft meegemaakt.
19-06-2015 10:08
@iLLan Je denk toch niet dat Menchov en Contador de enige waren met doping in het bloed? Feit blijft dat zij sterker waren in 2010, al was dat met oneerlijke voordelen. Het woord iedereen mag ik van jou niet gebruiken, omdat ik zou suggereren dat iedereen het met mij eens zou zijn. Als je goed had gelezen zeg ik alleen dat iedereen gezien heeft dat hij toen in 2010 als zesde was geëindigd. Dat is toch gewoon een feit?Dat jij een andere mening heb, vind ik prima, maar accepteer dan ook mijn mening.
19-06-2015 10:08
Gesink valt gewoon tegen, dat geeft niet maar hij kan ook uitspreken ik ga voor Ten Dam rijden die ook een ruk-jaar heeft gehad. Kelderman rijdt ook niet top10 waardig en Kruiswijk hebben we geen idee hoe die er voor staat. De enige terechte kopman, die er ieder jaar staat in de tour is dan helaas Ten Dam, conclusie, ga lekker aanvallen in die bergen en zie waar je staat na 2 weken, want top 10 is gewoon niet een grote kans.
19-06-2015 10:09
Ik hoop dat Gesink nooit op WF kijkt, dat zal zijn moraal geen goed doen..
19-06-2015 10:09
@geurt harm
Hij is normaal gesproken geen renner die beter wordt van veel koersdagen. Nooit geweest ook. Waarschijnlijk z'n beste niveau (Vuelta 2009, Zwitserland 2010) haalde hij direct na een lange trainingsperiode.

Dus ik weet eigenlijk niet waar je die onzin vandaan haalt, maar goed, over Gesink is de realiteitszin bij velen allang verdwenen.
1 2 3 7

Om te reageren moet je ingelogd zijn.