Gesink past voor Giro d’Italia 2016
Robert Gesink laat de Giro d’Italia aan zijn neus voorbijgaan in 2016. De klimmer van LottoNL-Jumbo bevestigt dat aan Omroep Gelderland. De focus gaat volledig op de Tour de France en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.
“Het is een supermoeilijke keuze. Zeker als je nagaat dat het in Nederland start en zelfs in het oosten en een stukje door de Achterhoek komt”, vertelt de Achterhoeker over de Giro-start in Gelderland, die hij dus misloopt.
“Dit jaar liep het heel goed in de Tour. Daar wordt eigenlijk je hele seizoen aan opgehangen en dat zal ook volgend jaar ook weer zo zijn”, kijkt Gesink vooruit, al is nog niet bekend in welke rol hij de Ronde van Frankrijk zal rijden. Ook de heuvelklassiekers Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zullen hoogstwaarschijnlijk op de agenda van de Condor van Varsseveld staan.
DeGroteMolen - 22 november 2015 om 19:14
Jammer van de Tour. Kansloze missie voor Gesink zo blijkt ieder jaar, tenzij subtop een doel op zich is. Probeer eens wat anders.
Ik vind dit zo'n rare gedachte... de Tour is een soort WK voor klassementsrenners, als je daar 6e kunt worden is dat toch geen minderwaardig doel of zoiets?
Ook nog eens veel gezelliger in Italie dan in je eentje id Pyreneeen trainen, al die belle langs de weg doen je hart sneller slaan.
En dan in Rio een mooie uitslag rijden, met wat geluk brons?
Supercompensatie werkt voor iedereen anders. Om maar weer eens uit te wijken naar het schaatsen, na weken zwaar trainen een weekje rust doet de spieren goed, conditie loopt nie weg en week later presteer je vaak beter omdat spiertjes extreem soepel zijn, maar ja, schaatsers hebben nou eenmaal meer spiermassa dan gemiddeld coureur.
Voor mn ouders was supercompensatie de korting op koopzondag bij de meubelzaak na een week hard werken.
Nou, ik denk dat het voor iedere sporter hetzelfde werkt en niets met de spieren te maken heeft. Eerder met de algehele conditie. Het kan inderdaad wel na zwaar trainen of in dit geval na het rijden van de TDF. Het lichaam gaat zich dan herstellen en bereikt een hoge piek qua conditienivo. Daar kunnen renners van profiteren als ze de Tour rijden.
Hoe beter de conditie, hoe sneller t herstel vd spieren, maar dat conditie toeneemt door rust geloof ik niet. Na een zware training wordt de conditie niet minder, spieren doen alleen ff pijn.
Vergelijk t met een halve marathon, getraind of ongetraind waarbij je drie dagen de trap niet meer opkomt, herstel kost een week terwijl een getrainde er elke dag een kan lopen.
Zolang de UCI meer punten toekent aan een hoog klassement dan een dagzege, is daar natuurlijk al een plausibele reden.
De persoonlijke kwaliteiten zijn er tevens op gestoeld... wat jij of ik als voorkeur heeft, is eigenlijk totaal niet relevant.
Weening en Boom behaalde die winst toch onder Rabo/Belkin. Opnieuw gelul in de ruimte van onze vriend.
Boom won een Tourrit, maar wat bij publiek en pers bleef hangen is dat gelazer met die tijdritfiets, want dat ging namelijk om het klassement van Bau en Lau.
Met een ritzege moet je het geluk hebben dat het niet tegelijk valt met een wereldkampioenschap van Dafne Schippers (Lindeman) of met een verloren halve finale op het WK voetbal (Lars Boom).
Neemt niet weg dat ik hem graag in deze Giro had gezien. En verder is Gesink topsporter genoeg om lekker z'n eigen keuzes te maken. Daar heeft hij in z'n carrière genoeg voor laten zien.
Voordeel: hij rijdt de grote voorjaarsklassiekers weer. Dat is na een paar jaar afwezigheid wel weer zo fijn!
Ps: wat zijn sommige clichés toch irritant en hardnekkig. Sooike heeft er weer een te pakken met "we praten nauwelijks meer over de zesde plaats van Gesink". Schrijf toch lekker vanuit je eigen mening en niet als een alwetend wielerkenner
Nee , het is totaal niet relevant wat jij of ik van iets vinden. Maar als we er niets over zeggen kunnen we deze site net zo goed opheffen. Ik ervaar nog steeds de "naweeën" van een mooie etappewinst heviger dan van een zesde plaats (zonder imponerende persoonlijke resultaten, vandaar dat "sluipen") in het eindklassement van de Tour. Maar dat is inderdaad een persoonlijke mening, die overigens wel wordt gedeeld door enkele andere liefhebbers.