Gesink: “Vandaag best goed, maar het deed pijn”
Foto: Sirotti
donderdag 23 juli 2015 om 17:42

Gesink: “Vandaag best goed, maar het deed pijn”

Robert Gesink wist vandaag goed stand te houden in het algemeen klassement. De renner van LottoNL-Jumbo viel zelfs aan op de Col du Glandon. Toch wil hij tegenover de NOS niet direct spreken van een sterke dag: “Soms heb je van die dagen, dan ben je goed maar doet het geen pijn. Vandaag was best goed, maar het deed wel pijn”, concludeerde Gesink over zijn eigen rijden.

De aanval op de Col du Glandon was eigenlijk niet gepland, zo bleek uit zijn reactie direct na de finish: “Frank en Barguil reden weg. Die Frank staat dichtbij mij in het klassement, dus ik denk ik ga er maar eens achteraan. Dat was op zich prima, want dan rij je er ook voor als die mannen erachter aanvallen. Ik reed een goede afdaling en de laatste klim eigenlijk ook wel.”

Gesink durfde geen uitspraken te doen over zijn kansen om komende dagen nog zaken te doen in het klassement: “Die mannen om mij heen hebben allemaal een pokerface. Vandaag was geen geschikte dag. Morgen? Wie weet. Ik ben niet het type renner met een standje alles of niets, dus ik ga kijken wat de komende dagen brengt. Voor vandaag ben ik tevreden.”

RIDE Magazine
68 Reacties
23-07-2015 20:01
@maukebollema
In de Tour van Bauke zit inderdaad een momentje van wat wrijving tussen Gesink en Mollema. Maar om je nu daarop te baseren voor deze mening... in diezelfde docu zie je Gesink de hele Alpe d'Huez op kop rijden voor Mollema, hij moet zich zelfs inhouden. Dat verhaal over gepasseerd zijn als kopman maakt Wuyts er inderdaad van, maar volgens mij was Gesink altijd kopman als hij dat zelf wilde of kon.

Hij rijdt nu inderdaad waarschijnlijk op kop om Mollema op afstand te houden (waarom anders?) maar dit is voor Gesink niet nieuw hoor, doet hij bij andere renners ook terwijl je soms denkt: spaar je de moeite.
23-07-2015 20:05
Het gaat weer helemaal nergens over... of Gesink nou op kop rijdt in de die laatste kilometers of 3 plekken erachter... wat maakt het uit. Nu kan hij lekker het tempo rijden dat hij wilt en de rest vond het blijkbaar wel best zo. Verder Is Gesink op dit moment gewoon beter dan Bauke en dat weet Robert en dat weet Bauke. Morgen kan het misschien wel weer anders zijn. Laten we ophouden met het zoeken naar conflicten die er helemaal niet zijn.
23-07-2015 20:26
@mb2

Je doet je naam eer aan.
Bauke is/was wellicht van mening Gesink voorbij te zijn. Nu staat hij denk ik weer met beide benen op de grond. Ik hoop oprecht dat hij dan zich ook minder blabla verkondigt in de media. Zeg gewoon dat je nu niet mee kan met de top en dat top 9-11 max is.
23-07-2015 20:38
Als Gesink-fan kan ik MaukeBollema best volgens in zijn redenaties. Die keer dat Gesink achter Mollema probeerde aan te springen bleef hij vervolgens nog best lang doortrekken met de rest in zijn wiel. Misschien hoopte hij zo de rest uit te putten, maar toch opvallend. En vandaag het kopwerk in de laatste kilometers. Gesink heeft wel vaker zo de verantwoordelijkheid van kopwerk op zich genomen maar toch. Toeval? Wellicht, maar wel toevallig dan. ;-)

En dat Mollema een paar jaar Gesink voorbij ging qua prestaties en media-aandacht, ja dat klopt gewoon als je kijkt naar de grote rondes en in het bijzonder de Tour.
MaukeBollema geeft zelf aan dat daar goede redenen voor waren (tegenslagen) en dat Gesink nu weer de betere is en ik bemerk bij hem een positieve kijk op Gesink.
Andersom lijkt Mollema inderdaad maar matige waardering te krijgen op Wielerflits, waar Gesink veel lof krijgt.
Waarom ik als Fries zoveel met Gesink heb en weinig met Mollema weet ik ook niet zeker. Ik denk dat degenen die het wielrennen al zeker vanaf 2007 volgen toen onder de indruk zijn geraakt van de klasse van Gesink. Hij was al erg goed op jonge leeftijd en behoorlijk constant. Pas daarna groeide het respect en de gunfactor vanwege zijn terugknokken na tegenslagen.
23-07-2015 20:55
Morgen, la Tousuirre is een col op de maat van Gesink. Dat ligt hem het beste denk ik.
23-07-2015 20:57
Ach die zeikers. Laat Gesink met zijn hart koersen.
Dat is het mooiste om te zien.

En reken maar dat hij Mollema de vernieling in wil rijden. Ik zou hetzelfde gedaan hebben.
23-07-2015 21:08
@tendam: ik denk dat dat moment zelf inderdaad niet zo belangrijk was. Maar het wordt uitgezonden, bij veel mensen was toen de heersende mening dat Gesink een loser was: ja, dan wordt het misschien wel een dingetje voor Gesink. Ik baseer mijn mening ook niet op wat Wuyts zei (was me ook niet bekend), het was ook niet zo dat Gesink binnen de ploeg gepasseerd was als kopman. Maar in de praktijk voelde het wel zo door de resultaten in die jaren en de mening van de buitenwacht. Ik denk dat Gesink het zo ook voelde, en zich een beetje voelde aangetast in zijn eer.

@AndriesW: helemaal met je eens. Er is gewoon een duidelijke voorkeur voor Gesink hier. Ik denk dat daar enkele reden voor te geven zijn. Misschien dat velen hier Gesink vanaf het begin al volgden (al deed ik dat ook). Ik denk zeker ook dat Mollema een tijd alle eer kreeg, en Gesink door sneue figuren als Johan Derksen naar beneden werd gehaald. In combinatie met alle pech die hij heeft gehad maakt dat hem echt tot de klassieke underdog (niet negatief bedoeld, mensen). Op zich prima, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat pro-Gesink bij sommigen soms ook anti-Mollema betekent. Je ziet toch veel van die steekjes onder water, en dat vind ik jammer.

Zelf ben ik ook pro-Gesink, dus zo'n reactie als die van Stevofan slaat nergens op. Vraag me ook af wat al die "blabla" van Mollema zou moeten zijn. Volgens mij is hij gewoon positief over zijn kansen. Vaak te positief inderdaad, maar met arrogantie heeft dat weinig te maken.
23-07-2015 21:25
@mauke, kan je daarin wel wat volgen, maar het kan ook prima samen. Ik hoop dat zowel Gesink als Mollema zover mogelijk komen. Ik weet niet hoe de onderlinge verhoudingen liggen dus daar durf ik geen uitspraken over te doen. Wel kan ik me voorstellen dat je een landgenoot extra graag achter je wil houden. Net zoals vandaag genoemd werd dat de winst van Bardet wel een beetje pijn zou doen bij Pinot.
23-07-2015 21:28
Ik ben als wielervolger gewoon ontzettend blij dat Gesink als goed geplaatste klassementsman echt probeert aan te vallen. Vroeg op een klim zodat er echt nog iets kan gebeuren. Helaas doen de echt kleppers dit steeds later en zonder overtuiging. Daarom hoop ik dat Gesink nog een keertje wegkomt met Nibali of Contador en dan samen en groot gat weten te realiseren. Vooral die movistar mannen eraf. Laffe tekkels als je mij vraagt.
23-07-2015 21:33
De uitlatingen van Bauke in de pers getuigen niet van proffesionaliteit. En zal zich mi. gematigder moeten uitlaten tov de pers.

Trek proffesioneler dan TLJ? Tijdritfietsen? Trek is losser zand dan de inhoud van een zandloper. Ja ook dat gaat neerwaarts

Hij zal eerst zichzelf de spiegel moeten voorhouden. Tenminste dat is mijn mening.
23-07-2015 23:18
Ik ben pro Gesink én pro Bauke, mag dat ook? Gesink is deze tour beter dan Bauke, niks mis mee. Misschien is het in een ander jaar weer andersom.
23-07-2015 23:28
Natuurlijk rijdt Gesink op kop om Mollema niet te laten terugkeren. Hij moet dit doen om zijn rangschikking te verdedigen en/of te bestendigen. Gesink is een van de weinige renners uit de top 10 die zijn verantwoordelijkheid neemt om zijn rechtstreekse concurrenten onder druk te zetten. Dit gaat over sport, beste mensen, niet over een liefdadigheidsfeestje.
Alle andere toppers prikken even voor de schijn, houden dan snel de benen stil, en schudden na de aankomst de hand met Froome. Terwijl die ondanks zijn sterkte en die van zijn ploeg, toch kwetsbaar is.
23-07-2015 23:47
@rahimns
En zo is het!
23-07-2015 23:51
@MaukeBollema2 Ik denk dat het sentiment tegen Mollema er inderdaad enigzins is. Bij mij is het er in ieder geval wel en dat heeft voor mij te maken met het zeikerige toontje waarop Mollema in de media afgelopen jaar gereageerd heeft op zijn vorige werkgever en teamgenoten. Hij heeft het misschien nooit letterlijk gezegd, maar wel altijd met dezelfde steekjes onder water die nu tegen Mollema gegeven worden. Beetje koekje van eigen deeg denk ik.

Daar komt bovendien nog eens het laffe rijden van Mollema bovenop. Als er een gevaar voor Mollema aanvalt, laat hij anderen de kastanjes uit het vuur halen. Gesink in achtervolging op Nibali en vandaag Barguil waarbij hij niet wilde overnemen.
24-07-2015 01:06
Gesink was heel goed vandaag weer, net zoals de hele Tour. Hij blijft constant goed presteren en is nu zeker minimaal 8e in het AK. Nibali gaat hem nog voorbij waarschijnlijk, maar ik zie hem Thomas nog wel voorbij gaan. Hij heeft nu echt zijn terugkeer als klassementsman laten zien na 3 jaar vol pech.
24-07-2015 01:22
Polemiek om niets: concurrenten mogen elkaar beloeren en besodemieteren dat is nu eenmaal koers. Zoek er verder niet teveel achter. Gesink rijdt gewoon het beste als hij anticipeert en het tempo strak houd.
Dat mollema vorig jaar wegging bij TLJ heeft misschien her en der kwaad bloed gezet, maar er zaten daar ook wel te veel potentiële kopmannen. Wel denk ik dat Trek iets meer verwachtte van Mollema, maar het zou kunnen dat dit zijn niveau is in grote rondes: ik geef hem meer kans in de klimklassiekers om door te breken.
24-07-2015 02:12
Ach als ik gesink was zou ik in koers mollema ook elke keer de nek willen omdraaien (figuurlijk) als de mogelijkheid zich voordoet. Gesink is ook altijd de betere renner geweest dan mollema (pech en fysieke ongemakken daar gelaten)
24-07-2015 07:52
*Deelt alu hoedjes uit* zozo wat een complot theorien.Als jullie nou eens aan WF vragen om de mening van gesink over mollema te achterhalen. Dan kan al dit zinloze speculeren met subjectieve persoonlijke interpretaties ook weer ophouden.

Gesink rijdt voor zijn klassement en als een Basso type renner is het uiteraard aangenamer om gewoon voorop je eigen tempo te rijden ipv achter onregelmatige springveren aan te kachelen. Dus als hij zich goed voelt, waarom zou hij dan niet voor het prettige kiezen? en daarmee het tijdsverlies richting Bardet ook nog eens beperken...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.